Els torroners assumeixen l'alça del preu de la llum per a mantindre el preu al consumidor

El president dels fabricants, José Manuel Sirvent, anticipa que el cost extra s'haurà de repercutir en la campanya següent si la situació perdura

VÍDEO | El pacte amb la Xina protegirà vins, torrons i cítrics valencians
El preu de la llum i la falta de mel valenciana han complicat la producció de torró / À Punt NTC

Els costos de la producció de torró no paren d'augmentar, però els fabricants no repercutiran el preu al consumidor en aquesta campanya de Nadal. Ho ha confirmat a Les notícies del matí el president de l'Associació de Fabricants de Torró, Derivats i Xocolate de la Comunitat Valenciana, José Manuel Sirvent.

Assegura Sirvent que els preus estan fixats amb mesos d'antelació i per això no incorporaran les distorsions del mercat. Entre les més recents i importants hi ha una caiguda de la producció de la mel, per part dels apicultors valencians i l'augment del preu de la llum. Aquest segon factor està repercutint també en el cost de materials, com el cartó i el plàstic dels embalatges, que contribueixen a reduir un poc més el minvant marge de beneficis del torró. "Ens hem vist lluitant per preus en elements que estaven oblidats des de la dècada dels 90 i pensàvem que no tornarien", s'ha lamentat.

Sirvent assegura que aquestes tensions no afectaran la qualitat del producte almenys en els de Denominació d'Origen, ja que aquest segell de qualitat obliga a respectar els processos de producció i les matèries primeres. No obstant això, assegura que si la situació perdura els preus pujaran inevitablement. "Enguany els fabricants assumim els costos i el consumidor tindrà preus semblants, però en la campanya pròxima haurem de fer-ho", adverteix el portaveu dels torroners.

També et pot interessar

stats