Torrevella torna a escoltar havaneres, però sense corals ni competició

L’emblemàtic certamen internacional, programat fins dissabte, arranca amb un homenatge al compositor torrevellenc Ricardo Lafuente 

Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia de Torrevella / À Punt NTC

Sense corals participant, ni fase competitiva, ni el pati de butaques al complet. Així seran les vetlades de la 67a edició del Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia de Torrevella, que s’allargaran fins al dissabte i que van començar aquest diumenge amb un marcat caràcter torrevellenc. La jornada inaugural va ser un homenatge al mestre Ricardo Lafuente, compositor nascut en aquesta localitat del Baix Segura el 1930. 

La pandèmia torna a condicionar, per segon any consecutiu, aquest festival d’interés turístic internacional. Enguany tampoc hi haurà competició coral, només hi haurà gales d’exhibició, i tampoc participaran corals per a evitar les concentracions de gent sobre l’escenari. Com ja passava el 2020, el públic que seguisca aquest certamen des del recinte de les Eres de la Sal, ha de dur mascareta i se li pendrà la temperatura abans d’entrar per a garantir la seguretat sanitària dels participants.

Per a evitar contagis, l’organització del Certamen d’Havaneres i Polifonia ha suprimit el clàssic descans per a evitar la concentració de persones. Poc més d’un miler d’espectadors el seguiran des del pati de butaques, el que suposa un 75% de l'aforament d’aquest emblemàtic espai. 

Les veus de la soprano Concepción Pérez-Boj, del tenor Facundo Muñoz i del baríton Lucas Groppo, acompanyades per la Mediterranean Symphony Orchestra, van ser les encarregades de conduir el recorregut per la trajectòria de Ricardo Lafuente que inaugurava l’edició de 2021 d’aquest certamen. 

Solistes lírics de tot el món

Aquest dilluns se celebra el nové Certamen Internacional d'Havaneres per a Solistes Lírics, amb la participació de sis cantants que oferiran, cadascú, dues havaneres i una peça de sarsuela. Es tracta d'Elvira Padrino, Mar Machado, Blanca Ruiz, Miguel Ángel Ariza, Elisabeth Culebras i Carmina Sánchez. Ells són els artistes seleccionats d’entre més de trenta candidats, alguns d’ells de França o el Japó, que havien sol·licitat participar en aquest certamen. 

També et pot interessar

stats