Torna la Mostra de Titelles de la Vall d’Albaida, amb rècord de participació

Enguany participen 19 companyies i les representacions es duen a terme en 20 municipis

Imatge d'arxiu de la representació de l'obra 'Ingenioso Heraldo' en la Mostra de Titelles de la Vall d'Albaida
Imatge d'arxiu de la representació de l'obra 'Ingenioso Heraldo' en la Mostra de Titelles de la Vall d'Albaida / Gerardo Sanz (Europa Press)

La 37a edició de la Mostra Internacional de Titelles a la Vall d'Albaida, que se celebrarà del 13 al 16 d'octubre, congregarà 19 companyies teatrals nacionals i internacionals en una vintena de pobles, un "rècord de participació" amb la incorporació del municipi de Beniatjar, segons fonts de l'organització. 

La programació combinarà espectacles tradicionals i de circ així com muntatges “personalíssims i creacions singulars com la de Guillem Albà, que estrena la seua nova proposta Mà solitud”.

En l'agenda també figuren treballs premiats, com La Reina del Arga de la companyia navarresa Quiero Teatro; Almavera, dels veterans granadins Títeres Etcétera, o Nube, Nube, de Periferia Teatro. La 37a MIT també inclourà l'agrupació degana, La Tartana, que ha possibilitat la inauguració del Centro del Títere en Alcorcón (Madrid).

En total, per la mostra passaran sis companyies valencianes: Begoña Tena, La Fàbrica de Paraules, La Fam, La República del Lápiz, La Gata Japonesa i Bambalina Teatre Practicable; i dotze procedents d'altres comunitats: Periferia Teatro de Múrcia; Planeta Trampoli, Guillem Albà, Olympus Kids i Pengim-Penjam de Catalunya; La Tartana i Töthem Company de Madrid; Títeres Etcétera i Búho Teatro d'Andalusia; Viridiana d'Aragó; El Perro Azul de La Rioja, i Quiero Teatro de Navarra.

Completa la llista la companyia italiana La Baracca Testoni Ragazzi amb l'espectacle Una storia sottosopra ('Una història cap per avall') premiada ex aequo millor espectacle primera infància enguany en el festival referent Feten de Gijón.

Els municipis participants en el certamen són Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d'Albaida, Beniatjar, Benigànim, Bocairent, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Montaverner, Montitxelvo, l'Olleria, Ontinyent, Otos, el Palomar, la Pobla del Duc, Quatretonda, Ràfol de Salem i Salem.

També et pot interessar

stats