Torna el Mitjafava Fest de Benitatxell per a promocionar la fava poblera

Jornades gastronòmiques, tasts, showcookings, activitats infantils i música en directe estan previstes durant tota la setmana

Imatge d'arxiu d'un plat de faves
Imatge d'arxiu d'un plat de faves / Brent Hofacker

El Mitjafava Fest del Poble Nou de Benitatxell (Marina Alta) comença aquest dilluns. La trobada busca promocionar la fava poblera a través d’un muntó d’activitats i propostes per a tot el públic durant tota la setmana. Un showcooking amb Alberto Ferruz, Emmanuelle Baron i Jordi Morera, i una jornada musical encapçalada per Xavi Sarrià són les principals fites del festival, però hi haurà moltes més coses a fer durant els set dies que durarà. 

De dilluns a divendres els bars i restaurants del poble oferiran el tradicional arròs amb fava, típic d’aquest municipi de la Marina Alta. Cada dia es podrà degustar en un local diferent i, des de l'organització del festival recomanen reservar taula amb antelació per a no quedar-se sense lloc. Es pot consultar la llista d’establiments i els números de telèfon en el web del festival.

A més, a partir del dijous es podrà gaudir de diferents activitats com ara la presentació del llibre Després de maig, abans de l’estiu, de Javi Lozano-Sesser o la fira artesanal Amata, que s’estendrà durant tot el cap de setmana en horari d’11:00 hores a 17:00 hores i tindrà aus rapaces, tendes i tallers tradicionals.

Un dels plats forts del festival arriba el divendres a partir de les 19:00 hores, quan una cercavila de la colla Llebetjà donarà pas a un xou de cuina a càrrec dels cuiners Alberto Ferruz i Emmanuelle Baron, dels restaurants BonAmb i Casa Pepa, a més del cuiner del restaurant Ca Morera i presentador del programa d’À Punt La cuina de Morera, Jordi Morera.

També hi haurà activitats per a la xicalla. Dissabte de matí podran assistir al contacontes "Cuentos animalescos" amb Alberto Cerdán i una activitat participativa per a xiquets i xiquetes amb música i jocs al carrer la Pau.

Un altre dels grans atractius del Mitjafava Fest és el Tardet Pobler Rock & Fava, que dissabte de vesprada omplirà la plaça de les Pesqueres de música i tapes típiques amb un servei de ludoteca i un espectacle infantil seguit de l’espectacle "Riure’s en valencià", amb els monòlegs dels col·laboradors d’À Punt Maria Zamora i Cabrafotuda.

Tancarà la nit un concert amb les actuacions de Limbotheque, Dj Macondo, el grup Cactus i el cantautor Xavi Sarrià.

I per a cloure en gran el cap de setmana i el festival diumenge hi haurà danses tradicionals, un esmorzar a càrrec de la Penya Taurina del Poble Nou de Benitatxell, un festival de tapes amb fava i un concert del grup Jazzmàtics. El programa complet d'activitats per a tota la setmana està disponible en el web del Mitjafava Fest.

Programa de Mitjafava Fest de Benitatxell
Programa de Mitjafava Fest de Benitatxell / Mitjafava Fest

També et pot interessar

stats