Torna Memètika, la trobada de creadors de mems en valencià

El festival comptarà amb Kalebarraka, Xufet, Valencianismes i Mems de la Valldigna 

Festival Memètika a València / Plataforma per la Llengua

Memètika, la trobada de creadors de mems en valencià organitzada per Plataforma per la Llengua, torna aquest dissabte a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València. El festival tindrà autors de referència com Kalebarraka, Xufet, Valencianismes o Mems de la Valldigna. En l'organització de la trobada col·laboren l'Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom) i la Generalitat Valenciana. 

La trobada comença amb la conferència "Fent MEMòria: l'ETNO i els mems de la covid19", que anirà a càrrec de Carles Penya-roja, de l'ETNO, el Museu Valencià d'Etnologia. A continuació, Pau Picó, de Kalebarraka, farà una projecció comentada sobre "Els mems de l'any Fuster. Temàtiques i evolució del format". Tot seguit, Carles López Cerezuela, coordinador de la jornada, presentarà l'informe Memètika 2022. Per acabar la jornada, els participants de la trobada triaran els premis als mems de l'any en les categories del més trencador, el més odiat, les joves promeses i el millor mem vintage

Al Memètika 2022 també hi participaran col·laboradors de perfils de mems com Som Gent Random, Horta Valenciana, la Nena Wapa Wapa, Mems de la Valldigna, Mems la Safor, Rock a la Marina, Mems Riberencs, Palestra, Peimpampum, Secta Panca o Con la Iglesia Hemos Topacio.  

La jornada té la voluntat de promoure el valencià en les noves formes de comunicació i, en concret, en els mems, que s'han convertit en un fenomen viral, amb un gran protagonisme en el món digital. Les creacions tracten l'actualitat política, els esports o la música en clau d'humor i de manera crítica. 

Amb aquest objectiu, Plataforma per la Llengua fa una crida a fer una donació per aconseguir els 15.000 euros que facen possible el projecte de l'entitat per fer tallers als instituts de l'Alacantí i el Baix Vinalopó de creació de podcasts i retransmissió de videojocs per Twitch. El projecte de micromecenatge s'emmarca en la iniciativa #GivingTuesday, un moviment global que potencia les accions en l'àmbit internacional en iniciatives socials. 

També et pot interessar

stats