Autors "de referència" del mem en valencià es reuneixen al Memètika

El Centre Octubre de València acull aquest cap de setmana la tercera edició del festival

Cartell de l'edició de Memetika 2021
Cartell de l'edició de Memètika 2021

El Centre Octubre de Cultura Contemporània de València acull aquest dissabte la tercera edició del festival Memètika, una trobada dedicada a la cultura del mem en valencià que organitza Plataforma per la Llengua i que reuneix autors coneguts a les xarxes, com Kalebarraka, Valencianismes o Memes de la Valldigna.

El mem ha tingut un especial auge en els últims anys, i d’acord amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua es defineix com “element informatiu, generalment una imatge, una frase o un vídeo de to humorístic, generat en internet o en altres mitjans audiovisuals, que s'escampa per les xarxes socials i és imitat, compartit o utilitzat per un gran nombre de persones”.

El festival començarà amb un taller sobre “la cultura memètica” a càrrec de Pau Picó, de Kalebarraka, i continuarà amb la projecció comentada de les obres de Marrimemesval, Valencianismes i Xufet. Finalment, s’impartirà una formació sobre els usos didàctics dels mems, a càrrec de Carles López Cerezuela, expert en comunicació multimèdia i coordinador de la jornada.

La jornada té la voluntat de “promoure el valencià en les noves formes de comunicació i, en concret, en els mems, que en els últims anys s’han convertit en un fenomen viral i en un dels grans protagonistes del món digital”, destaquen des de l’organització. “Aquestes creacions tracten de l’actualitat política, els esports o la música en clau d’humor i de manera crítica i és fonamental que es facen en valencià per a fomentar la llengua entre els joves i normalitzar-la en internet”, asseguren les mateixes fonts.

El públic que vulga assistir al Memètika 2021 ha d’inscriure’s al web.

També et pot interessar

stats