‘Todo bien’, un curtmetratge mut amb segell valencià que evoca la pandèmia en clau d’humor

Un equip d'À Punt Notícies ha parlat amb la directora, Diana Acién, nominada als Goya

Fragment del curtmetratge 'Todo bien' / À Punt NTC

La categoria de millor curt d’animació als Premis Goya, que tenen lloc aquest dissabte a Valladolid, està copada per metratges valencians. I és que tres dels cinc nominats ixen de València. Quan només falten dos dies per a la gran festa del cine espanyol, un equip d’À Punt Notícies ha estat amb Diana Acién, la directora del curtmetratge Todo bien, marcat per la pandèmia de covid-19. 

Un esternut desencadena la trama d'Anna i Vicent. Estan tancats per una pandèmia, però l'afronten de diferents maneres. Es tracta d’una història massa familiar que aquesta directora conta en sis minuts i amb humor. “Quan em vaig asseure a escriure el guió, em demanava fer una cosa dramàtica, però em vaig adonar que el procés d’adaptació que vam passar et portava a la bogeria i a la comèdia”, assegura la directora. 

Les situacions estan tretes d'històries reals i sense text, només amb onomatopeies. Diana ho fa perquè està convençuda que la mímica és un llenguatge universal. “Volia que arribara a més gent i ho faig des de l’estima, perquè els meus pares són sords. Vull que els coneguen la història amb més força”, explica. 

Diana Acién s'ha format en animació 3D a la Universitat Politècnica de València. A la seua terra, Cadis, estava especialitzada en escultura, però vingué a la Comunitat Valenciana i tingué clar que ací donaria moviment a les seues creacions. “Hi ha molta creativitat i professionalitat, i això s’ha d’explotar”, afegeix la cineasta. 

Dissabte viatjarà als Goya per a emportar-se'n un, encara que només la nominació ja l'ha impulsada per a continuar creant.

També et pot interessar

stats