El productor requenenc Toni Novella acudeix als Goya amb la seua huitena nominació

Aspira a aconseguir una de les estatuetes per ‘Mòmies’, el seu primer llargmetratge d’animació

Fotograma de 'Mòmies', produïda pel requenenc Toni Novella / À Punt NTC

El talent valencià arribarà amb força dissabte a la catifa roja dels Goya. A més del compositor alzireny Arnau Bataller, que està nominat per la banda sonora que ha creat per a La paradoja de Antares, el productor requenenc Toni Novella aspira a aconseguir un dels capgrossos per la producció Mòmies.

Aquest llargmetratge d’animació és la quarta pel·lícula més taquillera del 2023 i, després de tres dècades de trajectòria professional, la primera incursió de Novella en el gènere. Dissabte a Valladolid serà la huitena vegada que aquest productor viurà el nerviosisme d’estar nominat.

Col·laborador habitual d'Almodóvar, la primera nominació li va arribar com a director de producció d’una pel·lícula de referència del director manxec, Volver. Anys després, el 2015, per fi va tocar l'estatueta gràcies a El Niño.

A aquest palmarés, dissabte podrà afegir un segon Goya per la seua primera pel·lícula d'animació. “Estic encara aprenent tot el que és l’animació per dins. És la meua primera experiència i em queda molt per aprendre”, admetia per a À Punt.

Mòmies arriba amb bon currículum. És la setena pel·lícula de la història del cine espanyol en recaptació internacional, ara bé, competeix amb la candidata a l'Oscar, Robot Dreams, dos grans exemples del bon moment que viu el gènere, a Espanya i a casa nostra, com destaca Toni Novella.

“A València ara mateix hi ha dos curts nominats i hi ha moltíssim treball d’animació. És tota una potència. De fet, en Mòmies ha treballat gent de València”, detallava en declaracions a À Punt.

El 2015, la seua Requena natal va estar present en el discurs de guardonat. “Va ser molt emocionant parlar de Requena. Sempre la tinc al cap”, reconeix amb orgull. 

També et pot interessar

stats