Les tempestes danyen diverses falles al Camp de Morvedre

Els aiguats han provocat nombrosos desperfectes en la pintura i les estructures dels monuments de vora una desena de comissions

Així ha quedat el monument de la comissió Plaza del Sol
Així ha quedat el monument de la comissió Plaça del Sol

L'episodi de fortes pluges que ha agranat el Camp de Morvedre durant la matinada d'aquest dilluns amb més de 200 litres per metre quadrat ha ocasionat un gran nombre de desperfectes en les falles que les comissions havien començat a plantar per tota la comarca, segons ha informat la Federació Junta Fallera de Sagunt. 

Els monuments afectats per les tempestes pertanyen a les comissions de La Palmera, El Palleter, Eduardo Merello, Luis Cendoya, Baladre, El Mercat o Plaça del Sol, i la Falla 3 d'Abril.

La pluja ha fet malbé la pintura d'alguns monuments fallers
La pluja ha fet malbé la pintura d'alguns monuments fallers / À Punt NTC

En molts casos els ruixats han danyat la pintura o han trencat les estructures, però en aquest últim monument el cos central va haver de ser rescatat pels fallers "en veure's arrossegat per la pluja avinguda avall", ha informat la federació. Aquelles comissions que no havien pujat encara els cossos centrals o no els havien tret al carrer van poder protegir-los i han tingut més sort, ha afegit.

Efectes de la pluja en els monuments fallers de Sagunt
Efectes de la pluja en els monuments fallers de Sagunt / Federació Junta Fallera de Sagunt

Junt amb els desperfectes en els monuments, les comissions estan valorant la resta de problemes ocasionats per la pluja, que també ha afectat el cablejat i l'enllumenat o ha provocat una minva en l'arena necessària per a reforçar la base dels monuments.

Algunes estructures han resultat danyades pel temporal
Algunes estructures han resultat danyades pel temporal / Federació Junta Fallera de Sagunt

Quan falta només un dia per a la Plantà de les Falles 2021 —prevista per a l'1 de setembre— les diferents comissions s'afanyen junt amb els artistes per a intentar solucionar, en la mesura que siga possible, les conseqüències que el ruixat ha provocat.

Des de la Federació Junta Fallera de Sagunt han traslladat el suport a totes les comissions afectades pel temporal i esperen que "puguen recuperar els seus monuments i que lluïsquen com toca els pròxims dies".

També et pot interessar

stats