Tanxugueiras: “Ens fa molta il·lusió poder dur la llengua gallega pel món”

Les músiques gallegues asseguren que estan molt contentes de poder tocar en un “gran festival”, com és el SanSan

Tanxugueiras toquen aquesta nit en el SanSan Festival de Benicàssim / À Punt NTC

El grup revelació del Benidorm Fest, Tanxugueiras, toca aquest divendres en el SanSan Festival de Benicàssim, que ha inaugurat la temporada de festivals sense restriccions a la Comunitat Valenciana. 

Les joves gallegues Aida, Olaya i Isabela han reconegut a À Punt que l’èxit aclaparador que han obtingut gràcies a la participació en el Benidorm Fest és tan emocionant que els costa gestionar-lo, encara que els ha suposat un gran canvi. Però el que tenen ben clar és que els fa molta “il·lusió poder dur la llengua gallega per tot el món” i per escenaris on abans no hauria estat. 

Sobre la seua presència en el SanSan, diuen que “és un somni fet realitat poder tocar en un gran festival com aquest”. “Nosaltres sabem que ací hi ha molt cultura, molta arrel i molt d’orgull de ser d’on eres” –afirmen– i per això estan segures que el públic gaudirà molt del seu concert. A més, no és la primera vegada que actuen en terres valencianes i diuen que sempre han estat molt ben acollides. Per això, esperen “que la gent vibre, gaudisca i cante en gallec”.

Una altra raó per la qual el concert de hui és molt especial és que serà amb el públic dret i sense mascareta. “És molt estrany tornar a la normalitat i en gran”, asseguren, però estan contentes de poder veure la cara al públic perquè els dona un feedback que els permet saber si s’ho estan passant bé. 

Per això, aquesta nit han preparat un directe amb molt de power en què tocaran els seus temes més coneguts, que la gent està esperant escoltar i alguns nous que han assajat les últimes setmanes i que esperen que els agraden. I com no podia ser d’una altra manera, també hi haurà espai per a la música tradicional pura, perquè “és una cosa de la qual bevem sempre i que no oblidarem mai. Això vindrà amb nosaltres durant molts anys”. 

També et pot interessar

stats