“Sorolla a través de la llum”, un èxit de la crítica i de públic a Madrid

Més de 120.000 persones han gaudit de l’exposició que ofereix una experiència immersiva en l’obra del pintor valencià

'El balandret' / Joaquín Sorolla

“Hi ha moltes maneres d'acostar-se a Sorolla però cap com esta” diuen els organitzadors de ''Sorolla a través de la llum'' al Palau Reial de Madrid que ha sigut un èxit de crítica i públic. Un total de 120.000 persones han passat des de febrer pel Palau Reial per a fruir d'aquesta experiència única. Un èxit que per als organitzadors es deu a la barreja entre les tecnologies immersives com aquestes pantalles de led gegants, un recorregut que combina a la perfecció les tecnologies immersives i l'exposició d'obra original.

Una barreja que comença amb 15 minuts en dues sales sensorials amb sis pantalles gegants de LED. Són en total 230 metres quadrats amb més 2.000 continguts entre esbossos, fotos i obres ampliades de Sorolla que, envoltades d'una música evocadora, ens submergeix de ple en la llum i el color del pintor.

El responsable tècnic de Videoreport - Mediapro explica que buscaven les pantalles més altes possibles dins de les possibilitats del lloc “perquè la gent mirara on mirara, trobara l’obra i s'hi submergira. La gent se’n va amb una sensació d’emoció amb una cosa no tant tecnològica com artística”.

En aquest cas la tecnologia està al servei de l'art de Sorolla I per als organitzadors eixa és la vertadera raó de l'èxit. Vora 30 obres originals mai exposades es poden gaudir en la sala museística tradicional amb grans temes de Sorolla com els retrats familiars o la mar. I encara hi ha més innovacions: un recorregut virtual per escenaris de la vida del mateix Sorolla, i per exemple veure com pinta un quadre a la Malva-rosa o ser nosaltres mateixos els que pintem al seu estudi amb els seus pinzells. 

Daniel Rocafort, de Vsyon-Mediapro afirma que dins de l’exposició “tenim la sensació d'estar dintre de l'estudi podem tocar, podem pintar. Gent de 90 anys en cadira de rodes que et demanaven de repetir l'experiència”. Una experiència que s'amplia a Madrid fins al 24 de setembre i que arribarà a València al començament d'octubre. 

També et pot interessar

stats