El Museu Sorolla prorroga fins al setembre l'exposició “Sorolla ha mort! Visca Sorolla!”

La mostra, que havia de tancar aquest diumenge 25 de juny, ha tingut un gran èxit, amb més de 150.000 visites des de gener

Cartell del Museu Sorolla a Madrid amb l'ampliació de l'exposició
Cartell del Museu Sorolla a Madrid amb l'ampliació de l'exposició / Ministeri de Cultura

El Museu Sorolla ha decidit prorrogar fins al setembre l'exposició "Sorolla ha mort! Visca Sorolla!", davant de “l'enorme èxit” d'assistents, perquè ha rebut més de 150.000 visites des de la inauguració, el passat 24 de gener. La mostra, que havia de tancar aquest diumenge, 25 de juny, podrà visitar-se a la sala I del Museu Sorolla fins al 3 de setembre del 2023.

L'exposició és resultat d'una investigació en els fons fotogràfics i documentals de l'arxiu del Museu Sorolla. S'organitza en quatre seccions: "Un matí fi i temperat", "La llum que s'apaga", "Sorolla ha mort! Visca Sorolla!" i "El pintor immortal". El contingut traça un recorregut vital a través dels tres últims anys de vida del pintor valencià i trau a la llum l'enorme repercussió que va tindre la seua mort. S'hi mostren tant fotografies antigues, com a correspondència, o notícies de premsa de l'època, que testifiquen l'estima i el reconeixement, tant nacional com internacional, que va aconseguir el pintor.

Al costat d'aquesta selecció de documents s'exposa el Retrat de Mabel Rick, esposa de Pérez de Ayala, última obra de Sorolla, que va deixar inacabada per patir mentre el pintava l'hemiplegia que li impediria continuar treballant.

A aquestes obres se sumen dues escultures, una de les quals és inèdita: la màscara funerària que l'escultor Marià Benlliure li va fer en el llit de mort i la mà del pintor esculpida per Ricardo Causarás.

També et pot interessar

stats