SOCIALMED premia l'actriu i activista palestina Hiam Abbass

En l'edició d'enguany s'han repartit onze premis a projectes audiovisuals que fomenten els drets humans al Mediterrani

Premiats del Festival de Drets Humans del Mediterrani 2022
Premiats del Festival de Drets Humans del Mediterrani 2022 / HUB Media

El Festival de Drets Humans del Mediterrani SOCIALMED 2022 s'ha clausurat aquest divendres amb el lliurament d'onze premis, entre els quals hi ha el Mercouri, que ha reconegut el compromís social de l'actriu i activista palestina Hiam Abbass.

Més de 81.000 espectadors han assistit a les projeccions programades del festival, en el qual s'han celebrat 110 activitats. En aquesta edició la temàtica principal ha sigut l'aigua, com a element representatiu de la situació actual al Mediterrani. "La falta d'aigua crea desigualtats cada vegada més grans i és una de les fonts actuals de conflictes socials i polítics", ha reivindicat l'organització del festival.

SOCIALMED és el primer festival que fomenta els drets humans mitjançant obres cinematogràfiques i la creació artística relacionada amb temes socials vinculats a la mar Mediterrània.

En la gala de clausura s'ha entregat el premi Mercouri a l'actriu i activista palestina Hiam Abbass, pel seu compromís social. Coneguda per les seues múltiples aparicions a Hollywood i al cinema europeu, ha treballat en pel·lícules com Paradise Now, guanyadora d'un Globus d'Or, o la pel·lícula The Syrian Bride, nominada als premis European Film.

També s'ha atorgat el premi Med Futurs, secció dedicada a produccions audiovisuals en centres educatius per a conscienciar sobre els drets humans, a Camina amb mi, projecte coordinat pel director valencià Javi Navarro. En la secció MED FUTURS +4 el premi se l'ha emportat Mya d’Aicha Camara.

En la secció Med Docs, dedicada als documentals mediterranis, s'ha reconegut Teresa Turiera- Puigbò i Erol Ileri per Hi ha algú al bosc, mentre que en Med Ficció, la secció de llargmetratges, el premi ha sigut per a Hive, dirigida per Blerta Basholli

En Med Vlc, dedicada a les produccions audiovisuals actuals de caràcter social, s'ha premiat Eva Marín, pel seu documental Made In.

D'altra banda, en aquesta edició s'han obert noves seus a Alacant, al costat de la Casa Mediterrani; a Elx amb el Festival de Cinema Independent d'Elx (FICIE), a Borriana i a Picassent al costat del centre penitenciari, que ha participat en un dels premis dins de la secció de curtmetratges valencians.

À Punt Mèdia també ha col·laborat amb el festival com a mitjà oficial.

També et pot interessar

stats