À Punt, mitjà oficial de SOCIALMED 2022 Festival de Drets Humans de la Mediterrània

Cartel de SOCIALMED 22, Festival dels Drets Humans de la Mediterrània
Cartel de SOCIALMED 22, Festival dels Drets Humans de la Mediterrània / Departament de Comunicació
12 de maig 2022 - 09:55

El Museu de la Beneficència acull aquest dissabte la inauguració del SOCIALMED València 2022, Festival dels Drets Humans de la Mediterrània. En aquesta segona edició, À Punt Mèdia, com a mitjà oficial, difondrà les activitats principals.

SOCIALMED és el primer festival de drets humans de la Mediterrània que se centra en el cinema i la creació artística relacionada amb temes socials vinculats a la mar Mediterrània, tant geogràficament com culturalment.

Per al director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, “els elements que defineixen el festival SOCIALMED coincideixen amb els valors que defensa À Punt Mèdia: els drets humans i la igualtat social expressats per mitjà de la creació artística i especialment el cinema”.

“Sense aigua no hi ha vida” és el lema d’aquesta edició, dedicada a l’aigua com a exemple més dramàtic del canvi climàtic i font de conflictes socials i polítics. La programació del festival inclou quatre seccions: Med VLC, dedicada a les produccions valencianes de tipus social; Med Futur, dedicada a produccions audiovisuals en centres educatius; Med Ficció, on es projecten les millors pel·lícules recents de temàtica social arreu del món, i Med Docs, secció a concurs de documentals mediterranis.

Samuel Sebastián, director del Festival, destaca que “el compromís d'À Punt com a mitjà oficial de SOCIALMED és fonamental per al consolidar el creixement del festival per tota la Comunitat Valenciana. Gràcies a aquest acord tindran visibilitat no només les activitats que fem a la ciutat de València, sinó també les que desenvoluparem en altres seus com ara Alacant, Elx, Picassent o Borriana”. “Cap canal de comunicació millor que À Punt, que a més sempre ha mostrat una gran sensibilitat amb els temes socials i relacionats amb els drets humans”, ha conclòs Sebastián.

Dins de les activitats complementàries previstes, dimarts 24 de maig, es presentarà el projecte de l’associació Alana i la Universitat Politècnica de València “Memòries i autoretrats de superació sobre animació i violència de gènere” al saló d’actes del grau de Dibuix de la UPV.

El lliurament de premis tindrà lloc a la Beneficència, el dijous 26 de maig a les 19:00 hores. Enguany, com a novetat s’atorgaran els premis Ulyses i Mercouri en honor a l’actriu grega Melina Mercouri. El premi Ulyses recau en l’Associació Aurora Grup de suport per la gestió humanitària i el Premi Mercouri es concedeix a l’escriptora afganesa Nadia Ghulam, activista per la pau i els drets humans i a la directora francopalestina Hiam Abbass, coneguda per participar en grans produccions europees i de Hollywood com ara Blade Runner 2049, de Denis Villeneuve.

També et pot interessar

stats