'Mentre siguis tu', un documental sobre l'Alzheimer que llança un cant a la vida

Un equip d’À Punt ha parlat amb la directora Claudia Pinto en la setmana dels Goya

La directora del documental 'Mentre siguis tu', Claudia Pinto

En la setmana dels Goya, els cines Lys de València han preestrenat Mentre siguis tu, un documental en què ha participat À Punt i que narra el dia a dia de l'actriu Carme Elias, diagnosticada d'Alzheimer. Un equip d’À Punt notícies ha parlat amb la directora, la valenciana d'adopció Claudia Pinto.

Després de tota una vida dedicada a construir les històries dels personatges als quals ha donat vida, Carme Elias s'ha anat enfrontant des del 2019 a anar oblidant a poc a poc la seua. Una carrera contra rellotge contra la mateixa memòria en què impera la necessitat de trobar-se ací i ara.

El documental, candidat al Goya en la categoria de millor llargmetratge documental, és un viatge complex i dolorós que l'actriu fa fortament agarrada de la mà de la seua amiga la directora Claudia Pinto, transformant-lo en un camí lluminós. “A pesar que parla d’una persona que s’acomiada, posa l’accent a celebrar la vida”, explica. 

Encara amb la ressaca del premi Gaudí a millor pel·lícula documental, dissabte podria emportar-se el Goya, en una cerimònia que ja ha estat batejada com la de la diversitat. “És molt important tindre la mateixa veu que els temes que ens interessen, que la gent jove i les dones tinguen presència”, afirma. Mentre siguis tu és un cant a la vida que sentirem a partir de divendres en tots els cines.

També et pot interessar

stats