El documental 'Mientras seas tú', participat per À Punt, s'estrenarà dins del Festival de Sant Sebastià

La pel·lícula naix fa quatre anys com una manera de lluitar contra la impotència d'un diagnòstic d'Alzheimer contra el qual “no es pot fer res”, com una creació conjunta i íntima entre la directora Claudia Pinto i l'actriu Carme Elías

Tràiler de 'Mientras seas tú'

S'acaba de fer públic que el documental participat per À Punt, Mientras seas tú, s'estrenarà el diumenge, 24 de setembre, dins de la secció Made in Spain de la 71a edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. Es tracta del seguiment de la malaltia d'Alzheimer de Carme Elias, dirigit per Claudia Pinto.

Mientras seas tú és un testimoni generós, valent, vitalista, sense solemnitat, que no pretén fer pedagogia sobre l'Alzheimer, sinó acompanyar una actriu que s'enfronta amb una lucidesa aclaparadora a la pèrdua de la seua consciència.

"El meu últim viatge conscient", com l'anomena la mateixa Carmen. Una pel·lícula viva, que continuarà rodant-se alhora que es projecta en el festival, com una contundent invitació a atrapar el present. Per aquest motiu, que la converteix en una obra única i especial, el muntatge que es veurà a Sant Sebastià no serà el mateix que s'estrenarà en cinemes.

La pel·lícula naix fa quatre anys com una manera de resistir i de lluitar contra la impotència d'un diagnòstic contra el qual "no es pot fer res", com una creació conjunta i íntima entre la directora Claudia Pinto i l'actriu Carmen Elías.

Aquest "ací, ara" que persegueixen els actors és la premissa d'aquest pacte d'amor i amistat, de cinema i interpretació. Un viatge creatiu cap a la incertesa, un salt al buit sense xarxa.

Sinopsi

Carmen Elías, amb una lucidesa aclaparadora, ens fa testimonis del seu últim viatge conscient.

Un director de teatre que l'acompanya en el seu últim exercici sobre les taules (Juan Carlos Corazza), una directora de cinema que es resisteix a deixar-la anar (Claudia Pinto), i ella mateixa amb ànsies de deixar un rastre.

La realització de la pel·lícula forma part de la mateix pel·lícula, i igual que Carme, la vivim en el present més absolut. Compartim sense pudor els dubtes, encerts i desencerts d'un procés creatiu a cor obert Claudia Pinto - Directora de 'Mientras seas tú'

Mientras seas tú és un pacte d'amor i amistat, un procés creatiu compartit i a cor obert. Una contundent invitació a viure el present.

“És la pel·lícula més difícil que hem fet mai. Aquesta vegada no tenim l'empara de la ficció. Carme no interpreta un personatge, ni hi ha un 'acció!' ni un 'tallen!' que ens separe de la realitat. La realització de la pel·lícula forma part de la mateixa pel·lícula, i igual que Carme, la vivim en el present més absolut. Compartim sense pudor els dubtes, encerts i desencerts d'un procés creatiu a cor obert”, conta la directora.

També et pot interessar

stats