Sidonie i Albert Pla, bandes valencianes i oferta familiar, a l'escenari À Punt del Trovam

 La col·laboració de la fira i el grup de mitjans públics valencians es remunta a l'any 2018

Imatge d'arxiu d'un concert de Sidonie
Imatge d'arxiu d'un concert de Sidonie / Europa Press

La Fira Valenciana de la Música Trovam-Pro Weekend i À Punt col·laboren un any més per a acostar al públic diverses propostes musicals. Així, l'escenari À Punt s'instal·larà al Teatre Principal de Castelló de la Plana i acollirà actuacions de formacions valencianes, com Nereu i les Bèsties Marines, Annacrusa, Júlia, Ovidi4, Sidonie i Albert Pla i espectacles per a tota la família, a càrrec de Trobadorets i Iruixa+Skargots.

La col·laboració de la fira i el grup de mitjans públics valencians es remunta a l'any 2018. A més de comptar amb un escenari propi, À Punt informarà àmpliament de les activitats que es desenvoluparan a la ciutat entre el 3 i el 7 de novembre. 

El programa de ràdio Territori sonor farà una cobertura especial de l'esdeveniment. D'altra banda, la directora i presentadora d'aquest espai, Manuela Alandes, moderarà la primera taula redona de les activitats professionals sobre el Pla Estratègic de Cultura 2021-2023 de la Generalitat i els fons europeus de recuperació.

Una programació per a totes les edats

L'escenari À Punt obrirà les portes el dijous 4 de novembre per a rebre dues formacions castellonenques. En primer lloc, a les 21:00 hores, els assistents podran conéixer les melodies de Nereu i les Bèsties Marines. La remor de les onades, el seu treball de debut autoeditat el 2020, conté cançons de tonalitats mediterrànies amb un estil d'avantguarda. Una hora més tard actuarà Annacrusa. El quartet arriba a la Fira amb el seu primer treball sota el braç, Duel.

Un dia després, el públic podrà assaborir dues propostes de pop amb dues concepcions musicals diferents. A les 21:00 hores, Júlia posarà de llarg el seu últim treball, Casa i una hora més tard serà el torn de Sidonie. Després de l'èxit de la gira del seu penúltim disc, El peor grupo del mundo, el trio català va editar El regreso de Abba, el seu nové disc.

La música per a tota la família sonarà durant el matí del dissabte. A les 11:30 hores, els castellonencs Trobadorets interpretaran els temes que els han convertit en un dels grups favorits de la xicalla valenciana. Des de 2010, el grup ha realitzat centenars d'actuacions. En finalitzar, a les 12:45, es presentarà Iruixa+Skargots, formació paritària nascuda al voltant de l'actriu valenciana Irina Bargues. 

Tertúlia musicada 

El mateix dissabte, a les nou de la nit, el Teatre Principal serà testimoni de l'actuació d'Ovidi4 amb la col·laboració del guitarrista Toti Soler. El poeta David Caño, el músic Borja Penalba, el periodista David Fernández i la cantant Mireia Vives fa anys que repassen diverses peces del cantautor Ovidi Montllor i reinterpreten altres mítiques composicions de la Nova Cançó. A més, amb la complicitat del públic, l'actuació pren forma de tertúlia musicada on es parla de cultura i política sempre amb la fina ironia que tan bé conjugava el cantautor d'Alcoi.

Finalment, el cantant Albert Pla s'encarregarà de tancar les activitats de la Fira Valenciana de la Música a l'escenari À Punt el diumenge 7 de novembre a les 19:00 hores. El català, un dels artistes més polifacètics, transgressors i sorprenents del panorama musical, pujarà en solitari per a repassar la seua trajectòria i presentar l'espectacle ¿Os acordáis?, que pren el títol d'una de les últimes cançons que va compondre durant la pandèmia i que s'ha erigit en una reflexió sobre l'impacte que ha tingut la crisi del coronavirus a tot el món.

La Fira Valenciana de la Música Trovam-Pro Weekend està organitzada per la Valencian Music Association (VAM!) en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura (IVC), la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló de la Plana i l'Àrea de Cultura de la Diputació de Castelló.

També et pot interessar

stats