Set projectes opten a fer les falles municipals de València del 2025

Entre els candidats estan rostres coneguts del món faller com Pere Baenas, Alejandro Santaeulalia i Ceballos i Sanabria

Disseny d'una falla municipal
Disseny d'una falla municipal / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha rebut un total de set projectes per a fer les falles municipals del 2025 —cinc per al monument gran i dos per a l'infantil— segons ha informat hui el consistori després de la finalització del termini de presentació de propostes al concurs.

Per a la falla gran han presentat projectes Maseda SLU d'Andorra; Alejandro Santaeulalia —artista del monument municipal del 2022— i Vicente Llácer; Manolo García & Manolo García i Francis Montesinos; Manolo García Lleonart i Javi García Revolution i Pere Baenas, fins ara artista de la Falla Convent Jerusalem - Matemàtic Marzal i autor de l'última falla municipal amb Escif

Pel que fa a la infantil, ho han fet José Gallego i el tàndem de Ceballos i Sanabria, artistes de les falles municipals infantils del 2023, 2022 i 2021, entre d’altres.

Els comptes establits en les bases del concurs preveuen un pressupost màxim de 239.000 euros per a la falla gran i de 34.000 euros per a la infantil, un import en el qual s'inclouen el transport, el muntatge, les grues, la maquinària necessària i la decoració ornamental.

Per a la selecció de les propostes, l’Ajuntament ha remarcat que es tindrà en compte la solvència tècnica i artística global del projecte presentat i també l'originalitat. A més, de manera específica, es valorarà el caràcter satíric de l'obra en conjunt, la claredat conceptual i la singularitat de la idea plantejada, així com la qualitat compositiva i espacial. Els comités de selecció també tindran en compte la facilitat de recorregut, l'accessibilitat i la relació visual des de l'exterior, l'adequació dels materials de construcció i el fet que la cremà siga neta i respectuosa amb el medi ambient usant materials naturals.

També et pot interessar

stats