L’ecosistema de Santaeulalia i Dulk agafa alçària a la plaça de l’Ajuntament

L’artista de la falla municipal de València inicia els treballs de grua i col·loca el remat i els accessoris, que faran créixer el monument fins als vint metres

La falla municipal de València 2022
La falla municipal de València 2022 / À Punt

La falla municipal de València comença a prendre forma. A una setmana de la Plantà, les grues ja han entrat a la plaça de l'Ajuntament perquè Alejandro Santaeulalia, artista de la falla, ha començat a muntar la part més arriscada del monument que ha dissenyat l'artista urbà Dulk, la que va sobre l’os de grans dimensions, concebut com a figura central de la falla.

Aquesta falla, que té com a lema "Protegeix allò que estimes", i que representa una faula sobre el valor de la natura i la conservació de les espècies, fa més de vint metres d’alt. Sobre l’impressionant os que denunciarà el maltractament a les espècies naturals, anirà un templet.

L’artista ha explicat en À Punt que la intenció és muntar entre aquest dimarts i demà dimecres la figura principal del monument, per a la qual es requereix l’ajuda d’una grua. Una de les tasques més cridaneres serà, precisament, la de pujar el templet de deu metres d’alt que farà créixer aquest monument fins als 20 metres.

Un formiguer de grues envolta aquest dimarts el monument municipal
Un formiguer de grues envolta aquest dimarts el monument municipal / À Punt NTC

Una vegada col·locades aquestes peces de major grandària, Santauelalia i el seu equip continuaran treballant en altura, però ja per a anar posant les peces accessòries en el remat.

 

També et pot interessar

stats