La Santa Cecília de Cullera guanya el Certamen Especial de Bandes de la Diputació

L'agrupació de la Ribera Baixa es va imposar a la Banda Simfònica Unió Musical de Torrent en un espectacular mà a mà

Cullera guanya Certamen Bandes
La Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera / À Punt NTC

La Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera s'ha proclamat guanyadora del I Certamen de Bandes de Secció Especial organitzat per la Diputació de València, en el que va ser el plat fort de la Festa de la Música celebrada aquest cap de setmana a la plaça de bous de València.

L'altíssim nivell del gran duel musical promogut per la delegació de Bandes de la Diputació va quedar demostrat en la complicada deliberació del jurat internacional, qui finalment va atorgar el primer premi a la Simfònica de Torrent, i el primer premi amb menció d'honor, a la Instructiva de Cullera.

En el programa va destacar la interpretació obligada del Concert per a banda, d'Amand Blanquer Ponsoda amb reorquestració a càrrec de Ferrer Ferran, una peça que demostra l'interés de la Diputació per les obres per encàrrec a destacades figures de la música valenciana.

La Delegació de Bandes de la Diputació de València ha celebrat durant tot el cap de setmana a la plaça del carrer Xàtiva la Festa de la Música Valenciana, un esdeveniment extraordinari dedicat al fenomen bandístic, que es va iniciar la nit de divendres amb la Societat Unió Artisticomusical de Sollana, la Societat Musical L'Harmònica de Sant Antoni i la Societat Musical Lira Saguntina, premiades en el 46é Certamen de Bandes de la Diputació.

Homenatge a les centenàries

Durant l'acte, també es va retre homenatge a les societats musicals centenàries, amb el lliurament dels guardons que reconeixen la seua extensa trajectòria.

Les agrupacions que tenen més de cent anys d'antiguitat són la Societat Protectora Musical d’Antella (150 anys), l'Agrupació Musical de Massarrojos (150 anys), la Unió Musical d’Albaida L’Aranya (100 anys), la Unió Artisticomusical de Vilamarxant (100 anys) i l'Associació Artisticomusical d'Oliva (125 anys).

També et pot interessar

stats