La Festa de la Música Valenciana ompli de bandes la plaça de bous de València

La Diputació de València celebra aquest divendres i dissabte la Festa de la Música Valenciana, un esdeveniment dedicat a la música pròpia i, especialment, a la interpretada per les bandes

Concert d'una banda en una imatge d'arxiu
Concert d'una banda en una imatge d'arxiu / À Punt

La plaça de bous de València serà l'escenari de l'esdeveniment, “un lloc simbòlic que rememora moments inoblidables del fenomen bandístic i que, per la seua centralitat a la ciutat, permetrà que totes les valencianes i valencians, no sols de la capital sinó també de les diferents comarques, puguen assistir a un espectacle d'indubtable qualitat i transcendència”, ha destacat la corporació provincial en un comunicat.

Aquest divendres 7 de juliol a partir de les 22:00 hores, algunes de les societats musicals premiades en el 46 Certamen de Bandes de la Diputació ompliran la plaça del carrer de Xàtiva. En concret, les bandes que oferiran el concert són la Societat Unió Artisticomusical de Sollana, la Societat Musical L'Harmònica de Sant Antoni i la Societat Musical Lira Saguntina.

Durant l'acte, es retrà homenatge a les societats musicals centenàries amb el lliurament dels guardons que reconeixen la seua extensa trajectòria. Les agrupacions que tenen més de cent anys d'antiguitat són la Societat Protectora Musical d'Antella (150 anys), l'Agrupació Musical de Massarrojos (150 anys), la Unió Musical d'Albaida L'Aranya (100 anys), la Unió Artisticomusical de Vilamarxant (100 anys) i l'Associació Artisticomusical d'Oliva (125 anys).

I Certamen de Bandes de Secció Especial

La programació continua demà dissabte 8 de juliol, també a les deu de la nit, amb el I Certamen de Bandes de Secció Especial (aquelles que tenen més de 150 membres), una celebració amb caràcter competitiu en la qual participaran la Banda Simfònica Unió Musical de Torrent i la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera. La jornada anirà acompanyada d'altres activitats musicals que complementen la programació de la Festa de la Música Valenciana.

Amb motiu d'aquesta destacada cita, la Delegació de Bandes de la corporació provincial continua donant suport a la composició d'obres per encàrrec amb l'obra obligada Concert per a banda, d'Amand Blanquer Ponsoda, amb reorquestració a càrrec de Ferrer Ferran.

A més, el jurat està compost per membres de procedència internacional, i l'objectivitat de les deliberacions es veurà reforçada per un sistema de puntuació basat en deu criteris.

Per a finalitzar l'acte, es farà el lliurament de premis d'aquesta primera edició de Bandes de Secció Especial.

També et pot interessar

stats