Defendre la igualtat i lluitar contra el despoblament, nous reptes de les societats musicals

La FSMCV ha aprovat en assemblea els comptes anuals i la memòria d'activitats i gestió de la nova junta directiva

Jove Orquestra de la FSMCV
Jove Orquestra de la FSMCV, en una imatge d'arxiu

L'assemblea general de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha aprovat aquest dissabte els nous reptes de l'entitat per als pròxims anys, que se centren principalment en dos: la defensa de la igualtat i la lluita contra el despoblament.

En la sessió celebrada en l'Alqueria Julià - Casa de la Música de València, també s'han aprovat, amb el 94% dels vots a favor, els comptes anuals i l'informe de gestió del 2022. A la memòria d'activitats i la gestió de la nova junta directiva, presidida per Daniela González, els han donat suport igualment amb el 94% de vots favorables.

"Treballar al costat dels centres educatius per a augmentar les bases del col·lectiu i participar en qüestions fonamentals de la nostra societat com el despoblament, el medi ambient, la igualtat, la inclusió o el turisme, marquen el nostre full de ruta", ha subratllat González.

La presidenta de la FSMCV, acompanyada pel nou equip de govern de l'entitat, ha valorat l'"enorme esforç" realitzat per cada agrupació per a recuperar la normalitat. "És un treball formidable que ens encoratja a perseguir un objectiu comú durant els pròxims anys: ser reconegudes com a patrimoni de la humanitat", ha remarcat la presidenta.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana la formen 550 societats musicals, que amb les respectives escoles de música, reuneixen uns 47.000 músics, 60.000 alumnes i una mica més de 200.000 associats. Han sigut reconegudes com a bé d'interés cultural immaterial (BIC) i patrimoni cultural immaterial a Espanya.

També et pot interessar

stats