Sánchez, Puigdemont i Feijóo protagonitzen una Exposició del Ninot marcada per l’amnistia

La sàtira i la crítica política dominen un any més la mostra, on també hi ha lloc per a les habituals reivindicacions sobre l’ofici d’artista faller

Ninot amb les figures de Sánchez i Puigdemont / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de febrer 2024 - 20:45 Actualitzat: 02 de febrer 2024 - 21:37

La llei d'amnistia i els rostres de la política nacional monopolitzen gran part de l'atenció de l'Exposició del Ninot 2024, que s’ha inaugurat aquest divendres de vesprada i que obri les portes demà dissabte. Enguany es multipliquen les figures dedicades a les negociacions entre el PSOE i els independentistes, a les relacions entre Pedro Sánchez i Yolanda Díaz o al president amb el popular Alberto Núñez Feijóo i amb el líder de Junts, Carles Puigdemont.

La sàtira i la crítica política dominen un any més la mostra, que també atorga protagonisme a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, al líder de Vox, Santiago Abascal, i compta amb reiterades referències a la Constitució, la pujada dels preus, la "censura" i les notícies falses. Al marge d'això, també hi ha lloc per a les habituals reflexions i reivindicacions sobre l'ofici d'artista faller.

Personatges que han protagonitzat l'actualitat enguany, com Luis Rubiales, Pablo Motos o Ana Rosa Quintana també tenen les seues figures.

Ninot amb la figura de Pablo Motos
Ninot amb la figura de Pablo Motos / Europa Press

L’exposició està formada pels ninots de les 384 comissions que pertanyen a Junta Central Fallera i també per la presència dels dos ninots de les falles municipals. L’infantil, obra de Ceballos i Sanabria amb la col·laboració de Marina Puche i el major, obra de Pere Baenas amb disseny d’Escif. La mostra romandrà oberta al públic fins al 15 de març, quan tancarà les portes per veure eixos ninots plantats a les demarcacions de cadascuna de les comissions falleres.

Catalá: L’exposició mostra al món “el que és València i el que està per vindre”

En l’acte d’aquesta vesprada, l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha assegurat que l'Exposició de Ninot, que reuneix en el Museu de les Ciències unes 768 figures dels monuments fallers que es plantaran als carrers de la ciutat durant les pròximes festes, "mostra al món el que és València i el que està per vindre". “Es tracta —ha dit l'alcaldessa— de la mostra d'art efímer més gran del món. S'ha convertit en una cita ineludible en la qual els artistes fallers, ambaixadors de la festa fallera, ens captiven amb l'aperitiu de tot el que està per vindre i mostren al món la nostra festa, que és turisme i riquesa”.

Catalá, acompanyada del president de Junta Central Fallera i regidor de Falles, Santiago Ballester, i juntament amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, i les falleres majors, Maria Estela Arlandis i Marina García, ha inaugurat l’exposició, que té el seu origen en un concurs d'idees convocat per l'Ajuntament en 1934.

També et pot interessar

stats