Les sales de cine es reconverteixen en espais d’arts escèniques

L’auge de les plataformes de vídeo sota demanda ha fet que els cinemes hagen de buscar alternatives per a atraure el públic

Kinépolis València ha reconvertit una de les sales en un espai per a les arts escèniques / À Punt NTC

Cada vegada és més comú veure sales de cine reconvertides en espais per a les arts escèniques. L’auge de les plataformes ha fet que els gestors culturals busquen noves fórmules i aposten per les actuacions en directe. 

Un d’aquests cines reconvertits és l’Espai Xerea de València, on ja fa vint-i-cinc anys que es van apagar els llums dels projectors de cine i ara es fan classes per a formar els futurs professionals de les arts escèniques. Precisament, aquesta setmana l'actriu i cantant Gisela Lledó feia una classe magistral a alumnes d'interpretació per a musicals.

“Desgraciadament amb les plataformes sota demanda la gent està perdent l’hàbit d'anar al cinema”, lamenta Enrique Fayos, director d’Olympia Metropolitana. “S’han de buscar alternatives i unes d’aquestes és reconvertir les sales en espais per al teatre o per altre tipus d’activitats”, afegeix.

De moment, al Xerea estan centrats en la formació, però prompte també incorporaran un espai alternatiu per a propostes escèniques que no tenen oportunitat d'arribar a les sales comercials. 

Un altre exemple el trobem al Kinépolis de Paterna, on han transformat una de les seues sales de cine, la 21, en un espai per a diferents propostes d'arts escèniques. Han començat pel teatre, però tenen també programades altres disciplines.

“Tindrem circ i musicals a Nadal”, explica Luis Esteban, director de Kinépolis Paterna. “El que estem veient és que la gent vol viure experiències i assistir a un espectacle en directe”, assegura Esteban.

On hi havia una pantalla de cine, ara hi ha una caixa escènica, amb escenari i focus. Els intèrprets valoren positivament la proposta. L'actriu Pepa Chamorro assegura que una vegada va començar l’espectacle “es va oblidar que estava en una sala de cinema” i “el públic va respondre fenomenalment”.

Són, en definitiva, sales de cine que diversifiquen l'oferta i acosten les arts escèniques als nous públics.

També et pot interessar