Sagunt a Escena tanca una edició atípica amb vora 10.000 espectadors

‘Déjà vu’ de Mayte Martín i ‘Eduardo II ojos de niebla’ es van ajornar per indicació de les autoritats sanitàries.

L'Orquestra de la Comunitat Valenciana, dirigida per James Gaffigan, ha tancat el festival
L'Orquestra de la Comunitat Valenciana, dirigida per James Gaffigan, ha tancat el festival / Sagunt a Escena

El festival Sagunt a Escena va tancar les portes dissabte passat amb el concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i l’espectacle d’art de carrer (R)Minds. Una 37a edició que finalment ha sumat vora 10.000 espectadors, malgrat totes les limitacions d’un any marcat per la crisi sanitària de la Covid-19, que ha obligat a ajornar dos dels espectacles programats al Teatre Romà.

Prop de 10.000 persones en total han pogut assistir als 41 espectacles programats: 8 al teatre romà, amb 10 funcions, i 33 més representats en diferents espais de la ciutat de Sagunt. Als espectacles de carrer la mitjana d’espectadors ha sigut de 200, per la limitació d’aforament, que sumen un total de 4.000 espectadors. Pel que fa als espectacles de sala, la mitjana d’espectadors ha sigut de 100 persones, amb un total de 1.300 espectadors.

Al teatre romà, que va haver d’ajornar dos dels espectacles programats Déjà vu de Mayte Martín i l’estrena de l'obra teatral Eduardo II ojos de niebla d'Alfredo Cernuda) per indicació de les autoritats sanitàries, s’hi han sumat 4.500 espectadors en els 8 espectacles realitzats, incloent-hi dues nits amb les entrades exhaurides. Per tal de garantir la seguretat dels espectacles, l’aforament dels espais es va reduir a les limitacions legals, amb separació entre les localitats.

Juan Vi Martínez Luciano, director de Sagunt a Escena, ha explicat que “és una satisfacció poder arribar a la fi d’aquesta edició amb tan bona resposta del públic, malgrat la situació tan atípica que estem vivint. Malauradament, vam haver de cancel·lar dos dels espectacles programats per orde de les autoritats sanitàries, però immediatament ens vam posar a treballar per a reduir l’aforament dels espectacles següents al teatre romà i evitar nous ajornaments. Ha sigut una edició que sens dubte recordarem, pels entrebancs i les circumstàncies tan especials, però també per l’estima que el públic ha mostrat cap al festival”.

També et pot interessar

stats