On s’ha censurat o retirat la pel·lícula 'Barbie'?

Per motius geopolítics o morals, la llista de països que han modificat escenes o han llevat la pel·lícula de cartellera és cada vegada més gran

Fotograma de la pel·lícula 'Barbie' / Warner Bros

La pel·lícula Barbie, que ha estat tot un èxit arreu del món i acumula rècord rere rècord, no se salva dels odis. La brillant carrera comercial de la nina més rendible de Mattel xoca amb un mur d'intoleràncies en alguns països, on ha sigut censurada o directament retirada de cartellera.

Abans inclús d'estrenar-se, el Vietnam i les Filipines censuraren l'escena en què eixia un mapa que mostrava com a territori xinés unes illes que Pequín reclama com a seues. Les disputes territorials poden danyar la sensibilitat geopolítica, però les queixes més nombroses han sigut les de caràcter ideològic.

L’última a sumar-se a la censura ha sigut Algèria, on han retirat la cinta de les sales comercials després de tres setmanes en cartellera. La visió feminista del discurs atempta contra la moral del país musulmà. Segons fonts oficials del país, la pel·lícula "promou l'homosexualitat i altres desviacions occidentals" i "no compleix amb les creences religioses i culturals d'Algèria".

Al Kuwait han prohibit l'exhibició de la pel·lícula "per a protegir l'ètica pública", mentre que al Líban ho han fet perquè asseguren que el film promou l'homosexualitat i la transsexualitat en la pantalla. Lari Bou Safi, productor libanés, comenta que, encara que abans eren la cara cultural del món àrab, des de fa dos anys estan retrocedint i s'hi estan prohibint drets.

El que està clar és que Barbie s'ha convertit en una pel·lícula que transcendeix més enllà de la pantalla i, alhora, en una diana que reformula un món imperfecte. 

També et pot interessar

stats