Coneix la gran col·leccionista valenciana de nines Barbie

Carmen Ortí ha recopilat fins a 1.000 joguines per a la seua col·lecció personal a Torrent

Carmen Ortí, més de tres dècades col·leccionant edicions especials de Barbie / À Punt NTC

La pel·lícula de Greta Gerwig, Barbie, ha recaptat des de l'estrena el dijous passat més de cinc milions d'euros en taquilla a Espanya, un fenomen que està polvoritzant tots els rècords. Per a molts, el furor per aquest joguet de Mattel és una tendència del moment, però per a d'altres és una passió que ve de llarg. És el cas de la valenciana Carmen Ortí, que fa més de tres dècades que col·lecciona edicions especials d'aquesta nina. Ara la seua col·lecció la conformen 500 barbies, algunes autèntiques rareses. 

A Carmen les prestatgeries de casa seua de Torrent s'han quedat menudes, plenes amb centenars de barbies de la col·lecció més exclusiva, la Collector, que lluiten per tindre un espai d'honor en aquestes vitrines. Tot va començar el 1988, quan va veure una edició especial de la icònica nina amb un vestit de Pertegaz, un amor a primera vista que la va dur a acumular-ne més de 1.000. Actualment, Carmen reconeix que ha “reduït molt la col·lecció, en tinc unes 500”. Fanàtica de la col·lecció Happy Holiday, les té pràcticament totes: rosses, morenes, amb el cabell rull. Encara que les silkestone són les més estimades de la seua col·lecció i també les vestides per grans dissenyadors: Versacce, Moschino o Dior, i fins i tot autèntiques rareses com la dissenyada per toki doki, una barbie tatuada.

La seua passió per Barbie va més enllà de col·leccionar-les, també és tota una experta en reproduir vestits de grans dissenyadors.

Tota una vida dedicada a atresorar una part de la història d'aquest icònic joguet.

També et pot interessar

stats