S'arriba a l'equador de la Mostra de València

 Aquest dilluns es projecten Heavens above, Tailor i The translator, candidates a la Palmera d'Or

Fragment del llargmetratge 'The translator', candidat a la Palmera d'Or
Fragment del llargmetratge 'The translator', candidat a la Palmera d'Or / Mostra de València

S'arriba a l'equador de la Mostra de València. De les dotze pel·lícules que competeixen en la secció oficial, aquest dilluns debuten tres cintes que opten a la Palmera d'Or: Heavens above, Tailor i The translator

Heavens above demostra l'humor negre dels Balcans. La pel·lícula narra la història d’un home normal a qui, en patir un estrany accident, li apareix una aureola de santedat sobre el cap. La seua dona, però, tractarà d’acabar amb aquest “miraculós fenomen” que l’ha convertit en la nova atracció del poble. 

Tailor és un film que conta la reinvenció d'un sastre grec amb un caràcter “un poc excèntric” que, amb l’objectiu de salvar el seu negoci, pren la decisió d’oferir-se per a confeccionar vestits de boda. 

Pel que fa al llargmetratge The translator, es conta la dolorosa fugida d'un sirià que viu a Austràlia i que decideix tornar clandestinament al seu país per a localitzar el seu germà, que ha sigut detingut pel règim de Bashar al-Assad.

El públic escollirà la guanyadora del Premi À Punt Mèdia

Pel que fa a la secció informativa, la integren deu pel·lícules que optaran al Premi À Punt Mèdia del públic. Una selecció diversa, procedent de països com el Líban, Eslovènia o el Kurdistan, entre les quals el públic haurà de votar la seua favorita. L'escollida serà adquirida per À Punt Mèdia per a emetre-la en televisió. 

El director francés Jean-Pierre Jeunet, Palmera d’Honor 

Jean-Pierre Jeunet rebrà la Palmera d'Honor de la Mostra el pròxim 22 d'octubre. El francés, director de reconegudes pel·lícules com Amélie, Delicatessen o Llarg diumenge de festeig, i conegut pel seu característic univers estètic, també oferirà una classe mestra el dijous 21 d'octubre, a les 18:00 hores, a la Filmoteca de València.

També et pot interessar

stats