El director d’'Amélie', Palmera d’Honor de la Mostra de València

El cineasta Jean-Pierre Jeunet recollirà el premi honorífic i impartirà una classe magistral en la 36a edició del festival

El director director de cine Jean-Pierre Jeunet estarà a València el mes d'octubre
El director director de cine Jean-Pierre Jeunet estarà a València el mes d'octubre / Nicolas Auproux (Mostra de València-Cinema del Mediterrani)

El director de cine Jean-Pierre Jeunet, que ha firmat pel·lícules com Delicatessen, Alien resurección o Amèlie, rebrà la Palmera d’Honor de la Mostra de València enguany. El lliurament del guardó es farà coincidint amb el vint aniversari d’una de les seues cintes més emblemàtiques, Amèlie, que es projectarà dins de l’edició que en fa 36 d’aquesta mostra cinematogràfica, que comença el 15 d’octubre. 

El director de programació de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani, Eduardo Guillot, ha destacat durant la presentació del festival que Jeunet és un "director amb un univers estètic propi, molt particular", que ja es detecta només en veure qualsevol fragment de les seues pel·lícules. Guillot ha destacat també l'ús de zooms i tràvelings i la resta de trets característics de la manera de fer cinema del també guionista i productor Jean-Pierre Jeunet. 

El director francés acudirà a València a recollir aquest premi honorífic i impartirà una classe magistral que, per al director de programació, serà "particularment interessant" per la seua condició de director europeu que ha treballat també a Hollywood i després va tornar a França, el que li ha suposat acumular l’experiència d’aquests dos mercats. 

Dues dècades de la pel·lícula

La concessió d’aquest guardó coincideix amb les dues dècades d’Amélie. Guillot ha destacat que és "una pel·lícula de fama d'àmbit mundial" que va rebre cinc nominacions als Oscar i, des del primer moment, "es va convertir en una pel·lícula de culte internacional" i que aquesta cinta s’ha projectat enguany al festival de Cannes.

També et pot interessar

stats