El Rototom arriba a la presó d'Albocàsser
Macaco ha actuat en el centre penitenciari dins d'un projecte solidari.
Que el Rototom és més que un festival de música reggae s'ha demostrat en els seus 26 anys d'exsitència. Compromís, conscienciació i solidaritat són tres paraules en les quals es pot enclavar. Un exemple d'açò és l'actuació que han fet aquest dimecres el músic Macaco i la banda Green Valley a la presó Castelló II d'Albocàsser.
Aquest concert s'emmarca en un projecte de col·laboració entre el festival i l'Associació Cultural Exodus. És una manera de trencar amb la rutina d'un centre penitenciari i acostar l'experiència de la música en directe i la filosofia del Rototom.
Aquesta nit també el públic del recinte de Benicàssim es posarà de peus per a rebre un dels màxims exponents del reggae contemporani: el huit vegades guanyador del Grammy i fill de Bob, Ziggy Marley. L'artista presentarà el seu últim disc, ‘Rebellion rises’, en què convida a rebutjar l'odi i la violència. En aquesta jornada, l'escenari principal del Rototom estarà carregat de plats forts com Third World, una de les bandes jamaicanes més influents, i Naâman, un dels màxims exponents del reggae a França.
I d'igualtat de gènere i canvi climàtic es parlarà aquest matí al fòrum social que acull el festival. ‘Women for future’ obrirà el debat amb Yayo Herrero, una de les investigadores ecofeministes reconegudes a Europa, i Gemma Barricarte, representant a Espanya del moviment Fridays for Future, encapçalat per l'activista Greta Thunberg.
El pròxim dijous serà l'última jornada del Rototom amb les actuaciones, entre altres, de Rockers Soundtrack i Women Soldier.