Rosalía actua davant de 160.000 espectadors a Ciutat de Mèxic

El multitudinari concert ha tingut lloc a la plaça del Zócalo de la capital mexicana davant d'un públic entusiasmat

La cantant i el seu equip en el concert a la plaça del Zócalo de Ciutat de Mèxic
La cantant i el seu equip en el concert a la plaça del Zócalo de Ciutat de Mèxic / EFE

Rosalía ha actuat aquest divendres a la plaça del Zócalo de Ciutat de Mèxic davant de vora 160.000 espectadors, segons la Secretaria de Governació de la ciutat, en un concert gratuït organitzat per les autoritats que posa el punt final a la gira per Sud-amèrica.

"Aquesta ciutat és preciosa, estic feliç de cantar-vos, d'estar ací. ‌Em sent realment molt agraïda", va dir l'artista catalana damunt de l'enorme escenari d’un dels seus concerts més multitudinaris. A més, també va voler recordar que Mèxic és un dels països on té els seguidors i les seguidores més fidels des dels inicis de la seua carrera.

El concert ha estat envoltat de polèmica, perquè la cap de Govern de la capital, Claudia Sheinbaum, va ser acusada per l'oposició de "malbaratar" més d'un milió de dòlars i emprar l'esdeveniment amb finalitats electorals. No obstant això, la promotora Ocesa va emetre aquest dijous un comunicat explicant que Rosalía oferia el concert "sense cap mena de benefici econòmic".

La plaça del Zócalo —on es troba Palacio Nacional, residència del president Andrés Manuel López Obrador— estava plena a vessar i hi va haver qui no va poder entrar a la plaça i va veure el concert des d'alguna de les múltiples pantalles col·locades als carrers limítrofs.

Un espectacle amb besos i llàgrimes

Vestida amb una granota negra, un cosset roig i botes del mateix color, Rosalía va actuar durant un poc més d'hora i quart en un espectacle molt similar als oferits anteriorment a l'Auditori Nacional de la capital mexicana i fa menys d'un mes en el festival AXE Ceremonia, realitzat també a Ciutat de Mèxic.

Finalment, va agrair a les persones que van acampar a la zona per a veure-la en primera fila i els va dedicar Beso, una cançó que canta amb el seu promés, el també cantant Rauw Alejandro. A més, va mostrar el seu afecte pel país entonant la cançó La llorona, tradicional de Mèxic.

La xifra de públic assistents més alta d'un concert d'aquestes característiques en el Zócalo la va registrar el popular grup Firme el setembre passat, amb prop de 280.000 espectadors i espectadores, més del que van aconseguir figures de talla mundial com Paul McCartney, Silvio Rodríguez, Joan Manuel Serrat, Roger Waters o Manu Chao.

També et pot interessar

stats