La revista 'Espai Carraixet' acusa l'Ajuntament de Meliana de "censura" per impedir-ne la distribució als espais municipals

Els editors asseguren que un membre de l'Ajuntament els ha dit que la publicació cultural, de distribució gratuïta, no està en la línia del que "agrada" al nou equip municipal del PP

Captura de la denúncia de "censura" que Espai Carraixet ha compartit en les xarxes socials
Captura de la denúncia de "censura" que 'Espai Carraixet' ha compartit en les xarxes socials / À Punt NTC

La direcció d'Espai Carraixet, una revista cultural de distribució gratuïta a l'Horta Nord i contingut íntegrament en valencià, ha denunciat que la publicació ha sigut «censurada» pel nou equip de govern de l’Ajuntament de Meliana, del Partit Popular. «Ens han contactat per a dir-nos que no volen les nostres revistes en cap edifici municipal, que les retiren dels llocs on les hem deixades perquè no van en la línia "de lo que nos gusta"», han detallat en el seu compte d'Instagram.

Nascut l'abril de 2018, amb una tirada de 3.000 exemplars i d'edició trimestral, Espai Carraixet es distribueix regularment en ajuntaments, biblioteques i cases de cultura de la comarca, amb independència del color polític.

«M'ha sobtat moltíssim. M'ha entristit molt», ha explicat a À Punt l'editora, Núria Garcia, que emmarca el presumpte veto a la publicació en un acte de censura i el compara amb la cancel·lació de la subscripció d'altres revistes redactades en valencià com la infantil Camacuc o el setmanari El Temps pels ajuntaments de Torrent (Horta Sud) i Borriana (Plana Baixa), els dos governats per PP i Vox. «No som apolítics, però tampoc no ens alineem amb ningú» assegura Garcia. Destaca que, a diferència d'Espai Carraixet, el govern municipal de Meliana sí que està permetent la distribució en edificis municipis d'altres publicacions gratuïtes, com El Meridiano o El Periódico de Aquí.

Garcia ha explicat que l'Ajuntament els ha comunicat la decisió a través del formulari de contacte de la revista i que després un membre de la corporació municipal els l'ha confirmada per telèfon. «Ens ha dit que la revista no va en la línia de que li agrada al nou equip de govern, que no volien que la deixàrem més a l'ajuntament i als espais municipals i que això era una decisió col·legiada de l'equip de govern», ha detallat.

L'Ajuntament nega els fets i es remet a un comunicat

À Punt ha contactat amb el mateix interlocutor de l'Ajuntament, que ha negat les acusacions de «censura». En declaracions posteriors a À Punt NTC, ha explicat que l'Ajuntament només vol tindre informació de Meliana en Atenció al Públic, i, en aquest context, ha retirat més material que no considera d'interés per a la ciutadania. En tot cas, ha negat que es tracte d'una situació semblant a l'ocorreguda a Borriana i Torrent. 

Garcia lamenta «el menyspreu» al treball informatiu de l'equip d'Espai Carraixet per a visibilitzar el patrimoni cultural de l'Horta Nord que, al seu juí, suposa la retirada de la revista de Meliana, una orde que ha coincidit amb l'inici de la campanya de subscripcions, una de les vies de finançament de la publicació comarcal.

També et pot interessar

stats