El restaurant Fierro de València cuina el plat més innovador de gamba de Dénia

La xef Cristina Gómez triomfa en el Concurs Internacional de Cuina Creativa que té en aquest icònic crustaci el seu element principal

El plat de gamba de Dénia amb bleda roja ha guanyat el concurs de cuina creativa amb aquest producte / À Punt NTC

Els plats més innovadors amb un dels productes més icònics de Dénia. És el que es buscava aquest dimarts en els fogueres de la capital de la Marina Alta, on huit xefs es disputaven el Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja, que organitza l’empresariat de l’hoteleria i el turisme de la ciutat. El plat de la xef Cristina Gómez, del restaurant Fierro de València, s’ha imposat com al millor del concurs d’enguany.

Desenes de persones es concentraven entre els aparadors de la gamba de Dénia, els del mercat municipal, per a seguir de prop la delicadesa exquisida amb què els huit cuiners preseleccionats preparaven els plats amb la joia culinària de Dénia.

Si alguna cosa tenien en comú tots els plats és que, entre les formes tradicionals de consumir aquesta gamba, la creativitat s’obri pas. A la brasa, amb bledes o amb les salses més exòtiques, com la del plat de gamba roja de Dénia chili garlic o un flam amb caldo translúcid: són alguns dels saborosos plats que s’han cuinat aquest dimarts a Dénia.

“La gamba roja és un tresor, és únic. La podem fer a la planxa, a la brasa, bollida… És increïble les possibilitats que té”, destacava a À Punt un dels cuiners participants, Fede Guijarro, del restaurant El carreter de la Xara.

El jurat, integrat per cuiners de prestigi internacional, crítics gastronòmics i representants del sector, ha escollit el plat que ha preparat la xef Cristina Gómez, del Fierro de València, com al millor. Entre els criteris que es tenia en compte el jurat per a escollir la millor proposta culinària, a més del sabor, també estava el del gust i la presència d’aquest producte en el plat. La combinació que ha preparat Gómez contenia gamba sobre bleda roja.

La guanyadora d’aquesta nova edició del certamen, a més de 2.500 euros, s’emportarà l’honor de ser la creadora de la recepta més innovadora de la icònica gamba de Dénia.

“Presència del producte, creativitat i que sorprenga al client”, són les claus d’un bon plat amb gamba de Dénia que veu el xef Quique Dacosta. “La gamba és molt sorprenent gustativament parlant”, apuntava. 

També et pot interessar

stats