Un dònut de gamba roja de Dénia, la millor tapa valenciana del 2022

La creació és del restaurant La Xerna del Mar de Dénia, que participarà al juny en una acció de promoció internacional a Zuric

Un dònut de gamba roja de Dénia
Un dònut de gamba roja de Dénia / Europa Press

Un dònut tipus bunyol, farcit de cremós de gamba roja i bledes amb maionesa picant, emulsió de bledes i adobats típics de la Marina Alta. Aquesta elaboració del restaurant La Xerna del Mar de Dénia (Marina Alta) és considerada la millor creació autòctona del concurs Tapes d'Ací, celebrat al Centre de Turisme (CdT) de València.

La iniciativa forma part de la campanya Tapes d'Ací, que des del passat dia 5 i fins al 22 de maig busca promoure la cultura de la tapa valenciana i servir d'estímul a un sector especialment afectat per la pandèmia, tal com ha explicat la Federació d'Hostaleria de València (FEHV).

Durant el concurs, sis cuiners i cuineres han mostrat el seu talent a l'hora de crear la millor tapa valenciana. El jurat ha basat la seua decisió en criteris com la presentació i creativitat, els valors sensorials o la identificació amb els principis de l'esdeveniment a través de productes autòctons.

En segon i tercer lloc s'han reconegut els restaurants La Carrasca de Culla, amb la tapa Che! Quin Xurro, i el restaurant Casa Toni de Paterna, pel seu homenatge a la famosa Cordà. També han participat José Francisco Gómez (Los Infantes d'Alacant), Gemma Gimeno (El Cid de Castelló) i Lucas Ezequiel Maldonado (Ca Miri Resta-Bar de València).

El restaurant guanyador participarà el pròxim 14 de juny en una acció de promoció internacional que es realitzarà a Zuric (Suïssa) per a promocionar la gastronomia valenciana, al costat de Kiko Moya (L'Escaleta), M. José Martínez (Restaurant Lienzo), Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci (Restaurant Atalaya), Josep Palomares (Restaurant Xiri) i la sommelier Manuela Romeralo.

Conhostur i Turisme Comunitat Valenciana són els impulsors de Tapes d'Ací, una proposta gastronòmica que es desenvolupa en seixanta bars i restaurants de Castelló, València i Alacant.

També et pot interessar

stats