Raúl Arévalo: "Abans estava més centrat a fer un personatge concret, ara valore molt més treballar bé en equip"

L'actor i director madrileny ha rebut aquest dissabte el premi especial de la IX edició del Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna

Raúl Arévalo, premi especial de la IX edició del Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna / À Punt NTC

L'actor i director madrileny Raúl Arévalo ha rebut aquest dissabte el premi especial de la IX edició del Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna (Horta Nord). L'organització destaca que el guardó és "un reconeixement a tota la seua carrera" i que el comparteix amb intèrprets de la talla de Maribel Verdú, Antonio de la Torre o Adriana Ugarte.

L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, i familiars d'Antonio Ferrandis van ser els encarregats de lliurar el premi al cineasta en una gala que es va celebrar al Gran Teatre Antonio Ferrandis.

Arévalo, durant el discurs de recollida, va compartir que ja fa 22 anys — la meitat de la seua vida — que es dedica a la professió. "Tant de bo d'ací a 22 anys, i a 22 més, puga seguir dedicant-me a açò i acabe sent la meitat d'actor que Antonio Ferrandis", va expressar amb el guardó a les mans.

Un equip d'À Punt Notícies va poder parlar amb l'interpret de pel·lícules com Balada triste de trompeta, Primos o Voy a pasármelo bien moments abans de recollir el premi. "La d'actor és una professió que puc associar als meus moments vitals: la pel·lícula que vaig rodar, l'amic que vaig fer, l'amor que vaig deixar...", expressa.

A més, a parer seu, el cinema espanyol està canviant de manera notòria. "Cada vegada es fa cinema més divers a Espanya". Posa com a exemple dues de les pel·lícules més exitoses de l'any: La societat de la neu i 20.000 espècies d'abelles, propostes totalment contraposades i recentment reconegudes tant a escala estatal com internacional.

També ens revela que la seua gran passió "és dirigir". "Tant de bo per a l'any que ve puga dirigir alguna cosa més", apunta. Per ara, però, només ens pot avançar que té "un parell d'històries en la recambra" en les quals voldria fer les funcions de director.

Si ha de destacar un paper de la seua carrera, posa com a exemple el Diego de la sèrie Antidisturbios, de Rodrigo Sorogoyen. "Va ser un dels rodatges més apassionants de la meua vida amb diferència, i també un dels més exigents", rememora.

"A hores d'ara valore molt més treballar bé en equip, el costat humà dels projectes", explica el cineasta. "Abans estava més centrat a fer un personatge concret o un gran guió, que, per descomptat, sempre voldria això, però ara valore més treballar amb un bon equip i que puga acabar el rodatge i dir: 'Quina bona experiència he tingut'".

Quan se li pregunta si mai ha pensat a treballar fora d'Espanya, Arévalo és rotund: "És que soc molt roí amb els idiomes". "Mai he tingut el somni de treballar fora; si sabera idiomes i tinguera facilitat potser sí que m'hauria sorgit en algun moment. Però soc realista i et dic que als 44 anys soc de treballar a Espanya", confessa l'actor.

Una cosa és clara: encara ens queda Raúl Arévalo per a molts anys més.

També et pot interessar

stats