Per primera vegada es premiaran les falles més neutres i sostenibles

La Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica ha llançat aquesta convocatòria per a “fomentar la conscienciació i la lluita contra el canvi climàtic”

Primers premis a les falles neutres i sostenibles
Primers premis a les falles neutres i sostenibles / Ajuntament de València

Aquest dimarts s’ha obert el termini perquè les comissions falleres puguen presentar-se als premis que reconeixeran les falles neutres i sostenibles. Una iniciativa adreçada a “fomentar la conscienciació i la lluita contra el canvi climàtic des del món festiu de la ciutat” i dotada amb 18.000 euros de pressupost. Les bases s’han publicat a la seu electrònica de l’Ajuntament de València i la inscripció estarà oberta vint dies naturals.

Com decidir quina falla és la més respectuosa amb el medi ambient? Els criteris publicats en el Butlletí Oficial de la Província de València jutjaran la temàtica de la falla, la substitució de materials derivats del petroli per altres més sostenibles com la palla d’arròs, la disposició del segell del Ministeri sobre el càlcul de la petjada de carboni, el seu càlcul, reducció i compensació. A més, es tindrà en compte el suport de la comissió fallera a la Missió Climàtica València 2030 i l'organització o participació en activitats de divulgació i conscienciació sobre sostenibilitat, emergència climàtica, canvi climàtic, transició energètica o neutralitat climàtica.

Els nous premis recompensaran les falles guanyadores amb un guardó econòmic i un estandard. En total 10 falles rebran el reconeixement: cinc grans i cinc infantils. 

El primer premi serà de 6.000 euros en el cas de les falles grans; de 3.000 per al segon; per al tercer, 1.500; per al quart, 1.000, i per al cinqué premi, 500 euros. En el cas de les falles infantils, el primer premi estarà dotat amb 2.700 euros; el segon, amb 1.600; el tercer, amb 800; el quart, amb 500, i per al cinqué premi hi haurà un guardó de 400 euros. A més, tots els estandards estaran fabricats amb materials ecològics o procediran de l'economia circular.

També et pot interessar

stats