La previsió de pluja obliga a suspendre la mascletà de la Magdalena i la Nit Màgica de dimarts

L'Ajuntament de Castelló de la Plana i la comissió de festes avaluen reprogramar alguns dels actes suspesos al maig i al setembre

Aquest dilluns s'ha suspés la Mascletà
Aquest dilluns s'ha suspés la mascletà / À Punt NTC

La pluja no dona treva a les Festes de la Magdalena. Davant de la previsió meteorològica, que impedeix celebrar els actes a l’aire lliure en condicions de seguretat, l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha avançat que suspén la mascletà i la Nit Màgica d’aquest dimarts. 

La comissió de festes avalua aquest dilluns el futur dels més de 200 actes previstos a l'espera d'una treva del temporal que permetera salvar almenys la Nit Màgica. Enguany, un esdeveniment especial que anava a tindre lloc en dues zones de la ciutat: al raval universitari i a la zona final de l’avinguda de València.

"Hem estat esperant dos anys a fer les festes de la Magdalena amb una il·lusió magnífica i que comence la pluja i hages de suspendre amb tot el disgust dels festers és molt trist", ha lamentat en Les notícies del matí l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco.

La primera edil de Castelló de la Plana ha explicat que el consistori vol reprogramar actes com el pregó infantil i valora amb la comissió de festes traslladar alguns dels esdeveniments afectats per la pluja a dates com el 8 de setembre —data fundacional de Castelló de la Plana— o a la primera setmana de maig, coincidint amb les festes de la Mare de Déu del Lledó.

"Encara que ploga, hem esperat dos anys en pandèmia en què la ciutat de Castelló de la Plana ha sigut molt responsable i ha suspés dues vegades la Magdalena; ni la pluja ni l'oratge podran amb nosaltres, som com el fadrí i ahí estem, davant de la inclemència i davant de la pandèmia aguantant qualsevol cosa, gaudint de les nostres festes fundacionals, i vull convidar tot el món perquè vinga a celebrar, encara que siga amb un paraigua", ha explicat Marco en els micròfons d'À Punt.

Segons dia de cancel·lacions

Aquest dilluns la pluja ja ha obligat a suspendre la mascletà de la Pirotècnia Pibierzo, que anava a disparar 207,16 quilos de material pirotècnic. També s’ha ajornat l’Encesa oficial de les gaiates, que queda a l’espera de l'oretge per a traslladar-la a una altra data. Així i tot, les gaiates s’encendran cada dia als diversos sectors de la ciutat. 

La programació de les Festes de la Magdalena ha tingut altres variacions, com la suspensió de la jornada de Som Circ prevista per a les 17:00 hores a l'esplanada del Palau de la Festa. A més, es traslladen a la Pèrgola totes les actuacions musicals programades a la plaça Major a les 23:00 hores, des d'aquest dilluns fins divendres.

Vora 80 l/m² en només 12 hores

La capital de la Plana Alta està en avís groc per pluges persistents durant tot el dia, que es mantindrà al llarg del dia de demà. En només 12 hores s’han acumulat vora 80 l/m², una previsió que podria ser pareguda dimarts, amb 60 l/m². 

Es manté l’ambient fred i quasi d’hivern, amb temperatures que es mantindran per davall de 15 graus durant tot el dia. 

També et pot interessar

stats