El president de la gaiata guanyadora: "Si ja és difícil un primer premi, traure'n dos alhora només ho havia aconseguit una"

El president la gaiata 7 Cor de la Ciutat, que ha triomfat amb el monument infantil i gran, destaca la doble satisfacció, tot just en l'any en què s'ha declarat BIC la Desfilada de les Gaiates

El president i les madrines de la gaiata 7 Cor de la Ciutat llueix els seus primers premis aquest dimecres
El president i les madrines de la gaiata 7 Cor de la Ciutat llueixen els primers premis aquest dimecres / À Punt NTC

Entrem en l'equador de les Festes de la Magdalena de Castelló i la capital de la Plana llueix com mai. Un bon moment per a passar pels 19 sectors gaiaters ara que ja coneixem les gaiates guanyadores del 2024. Aquest dimecres ha sigut un dia de continuació de les celebracions a la gaiata 7 Cor de la Ciutat, que anit va fer doblet i va guanyar el primer premi de les gaiates major i infantil 2024, en els guardons que cada any atorga la Junta de Festes de Castelló de la Plana.

La gaiata 7 Cor de la Ciutat està d'enhorabona i l'alegria és total en tots els membres de la gaiata, representats pel president Alejandro Navarro, la madrina Noelia Fabra i la madrina infantil Balma Navarro.

Alejandro Navarro ha dit a À Punt que no s'esperaven el premi, ja que "si ja és difícil traure un primer premi, traure dos primers premis alhora... Això ho ha fet només una gaiata fa molts anys".

"Ha sigut una alegria i una sorpresa grandíssima". Segons ha recordat, l'última volta que la gaiata 7 va guanyar el premi de les gaiates majors va ser el 1981 i el d'infantil, el 2015.

També ha destacat la satisfacció del mestre gaiater Miguel Angel Moreno, "que ha begut molt de Pepín Marco, que ens va deixar l'any passat i és el seu mestre. Ha sigut una alegria molt gran per a ell".

Uns premis que arriben amb la declaració de BIC immaterial per a la Desfilada de les Gaiates. "És una fita històrica i el fet que siguem els primers monuments gaiaters, els dos, que damunt desfilarem els primers com a BIC, és un orgull grandíssim".

El lema de la gaiata gran guanyadora és "La llum de la tradició". Un monument clàssic que fa referència a la Mare de Déu del Lledó, patrona de la capital de la Plana, amb diversos braços de fusta, fanals i una combinació de llums predominant el verd, blau o morat.

Per la seua banda, el lema de la gaiata infantil guanyadora és "Els somnis es fan realitat". Aquesta gaiata infantil és també d'estil clàssic i compta amb vidrieres estil església amb tres fanals en la part inferior i un en cada braç de la superior.

El president de la gaiata 7 ha convidat tots els visitats a veure els monuments dels dènou sectors, "perquè tots es mereixen el premi d'anar a visitar-los, ja que hi ha molt de temps i treball darrere per a poder traure'ls al carrer".

La festa no para en cada racó

A banda de les gaiates, les Festes de la Magdalena ofereixen una multitud d'actes per a totes les edats en cada racó de la ciutat promoguts per la Junta de Festes, les colles, les gaiates i altres col·lectius festers.

Per exemple, aquesta vesprada a les 17 hores els més menuts tenen un cita en la plaça Hort dels Corders amb el Magdalena Circus, la Mostra Internacional de nou Circ.

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, en el concurs de paelles de colles
L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, en el concurs de paelles de colles / Facebook: @begonacarrascocastellon

Una hora més tard, a les 18 hores, els protagonistes seran les colles amb la cinquena Desfilada d'Animació de Colles i Carros Engalanats, que partiran des del carrer Sanahuja animant tots els veïns i visitants.

També faran una cercavila a les 19 hores les colles musicals participants en el XXII Homenatge de Castelló a la Dolçaina i el Tabal, que acabarà en la plaça Major en l'homenatge a aquests instruments tants nostres i que organitza la Colla de Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires Xaloc.

La festa es viu al carrer i el foc és protagonista en qualsevol festa mediterrània. A les 21 hores començarà el correfoc a càrrec de Dimonis de la Plana, que partirà de la plaça Maria Agustina.

I per a gaudir de bona festa, en el recinte de concerts arriba la Nit Rock amb actuació d'Annacrusa, Dry River i La Fuga a partir de les 21:30 hores.

També et pot interessar

stats