La gaiata 7, Cor de la Ciutat, fa doblet i guanya el primer premi de les gaiates major i infantil 2024

El Premi Especial d'À Punt a gaiata millor il·luminada l'ha rebut la gaiata gran Farola-Ravalet i el Premi La Colla, la gaiata infantil Hort dels Corders

Gaiata 7 Cor de la Ciutat
Gaiata 7 Cor de la Ciutat / Miguel Lorenzo

La gaiata 7, Cor de la Ciutat, està d’enhorabona. La comissió gaiatera ha rebut aquest dimarts a la nit el primer premi a millor gaiata gran i millor gaiata infantil 2024, en els guardons que cada any atorga la Junta de Festes de Castelló de la Plana, amb motiu de les Festes de la Magdalena. El lema de la gaiata gran és “La llum de la tradició”, mentre que el de la infantil és “Els somnis es fan realitat”.

L'acte, que ha tingut lloc a la plaça Major de la ciutat, ha estat presidit per les reines de les festes, Lourdes Climent i Vega Torrejón, i pel president de la Gestora de Gaiates, José Antonio Lleó Rubio. A l'escenari habilitat per als actes magdaleners s’ha pogut veure l'alegria desbordada dels sectors en arreplegar els guardons, que reconeixen l'esforç a tot un any de faena.

"No ho esperàvem. Esperàvem tindre un bon resultat, però no tan bo", ha dit visiblement emocionat el president de la gaiata 7, Cor de la Ciutat , Alejandro Navarro. En tot cas, Navarro ha remarcat que el reconeixement és "merescut" i ha valorat el treball de l'artista gaiater. "S'ho mereixia des de feia temps", ha remarcat. Per la seua banda, la madrina de la gaiata major, Noelia Fabra, ha destacat del monument que representa "molt molt de treball" i l'esforç de tot un any. I Balma Navarro, madrina de la gaiata infantil, ha admés que no s'esperava aquest doblet. "Crec que és el primer any", ha dit. "No tinc paraules", ha dit Balma, molt contenta.

Per a completar el pòdium del concurs de gaiates de la Magdalena, el segon premi ha sigut per a la gaiata 6, Farola-Ravalet, i el tercer per a la 8, Portal de l’Om. En la categoria infantil, el segon premi ha sigut per a la gaiata 8, Portal de l’Om, i el tercer per a la gaiata 6, Farola-Ravalet. 

Premi Especial d'À Punt i La Colla

Quant a la tercera edició del Premi Especial d'À Punt a gaiata millor il·luminada, el jurat ha acordat per unanimitat que la guanyadora ha sigut la gaiata Farola-Ravalet. El segon premi se l’ha endut Sequiol, i el tercer ha sigut per a la gaiata Brancal de la Ciutat. Pel que fa a les infantils, el Premi La Colla sigut per a Hort dels Corders. La segona classificada ha sigut Farola-Ravalet i la tercera, L’Armelar. 

Les gaiates Farola-Ravalet i Hort dels Corders, premis d'À Punt i La Colla a millor il·luminació
Les gaiates Farola-Ravalet i Hort dels Corders, premis d'À Punt i La Colla a millor il·luminació / Miguel Lorenzo

També et pot interessar

stats