Els premis Ciutat de Gandia reconeixen la trajectòria literària de l'alfassí Jaume Pérez Montaner

Ramon Boixeda, amb ‘Les beceroles’, i David Castillo, amb ‘El tango de Dien Bien Phu’, guanyadors dels premis de poesia i narrativa.

Jaume Pérez Montaner va ser entrevistat al programa ‘Plaerdemavida’ d'À Punt Mèdia.
Jaume Pérez Montaner va ser entrevistat al programa ‘Plaerdemavida’ d'À Punt Mèdia.

Ja coneixem els noms de les persones guanyadores dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2019, uns dels guardons literaris millors valorats del territori valencià i l'estat espanyol, tant pel prestigi com per la dotació econòmica. Jaume Pérez Montaner, Ramon Boixeda i David Castelló han sigut els premiats a la trajectòria literària, de poesia i de narrativa, respectivament.

Els premis, que s'entreguen aquesta nit al Teatre Serrano de la capital de la Safor, han reconegut Jaume Pérez Montaner (L'Alfàs del Pi, 1938) com a III Premi Roís de Corella a la trajectòria literària global. Pérez Montaner ja va ser guanyador del premi de poesia l'any 1995 amb l'obra L'Oblit.

Enguany, aquest guardó, el 57é Premi Ausiàs March de Poesia, ha reconegut els 56 poemes de Les beceroles, una obra del poeta català Ramon Boixeda. Així mateix, el premi XLI Premi Joanot Martorell de Narrativa, dotat amb 20.000 euros, ha anat a parar al barceloní David Castillo per la novel·la El tango de Dien Bien Phu. Poeta des de la infantesa, Castillo ha combinat la creació literària amb el periodisme des de finals dels anys setanta.

També et pot interessar