Potries posarà el nom de Guillem Agulló, Isabel-Clara Simó i Marifé Arroyo a carrers i edificis públics

La iniciativa s'ha pres dies després que les Corts hagen suprimit el Premi Guillem Agulló

Agulló, Clara-Simó i Arroyo
Agulló, Simó i Arroyo / Ajuntament de Potries

El ple de l'Ajuntament de Potries (Safor) ha aprovat per unanimitat "retre homenatge i visibilitzar" la figura de Guillem Agulló, Marifé Arroyo i Isabel-Clara Simó i posar els seus noms a les vies públiques i edificis municipals de la localitat.

La portaveu del grup municipal Compromís, Estela Sanchis, ha manifestat que amb aquesta proposta plantejada per la coalició no volen "quedar callades davant dels intents de l'extrema dreta de menysprear les víctimes del feixisme i les dones que lluiten pels seus drets".

La mesura, segons subratlla el consistori en un comunicat, s'ha proposat "una setmana després que les Corts hagen suprimit el Premi Guillem Agulló, que s'haja mostrat la intenció d'eliminar el nom del passeig Guillem Agulló de València i que s'haja retirat a Montserrat noms de carrers que donaven visibilitat a les dones".

Per a Sanchis, "en un mes com març, no només posem damunt de la taula la denominació d'un carrer amb nom d'home, sinó també dos més amb nom de dona". "Guillem Agulló va ser assassinat el 1993 a Montanejos per part d'un grup que cantava el Cara al sol, Marifé Arroyo va ser expulsada de l'escola de Barx per introduir la docència en valencià als anys setanta i Isabel-Clara Simó ha dedicat la seua obra i la seua vida a combatre els discursos d'odi i lluitar pels drets de les dones", assenyala el consistori.

Per la seua part, l'alcalde de Potries, Sergi Vidal, ha promés "fer realitat molt prompte" aquesta proposta amb "l'obertura de nous carrers o places al poble i la denominació d'algun edifici municipal".

També et pot interessar

stats