Els poemes de Vicent Andrés Estellés visten els carrers de València

L’Ajuntament de València senyalitza als carrers de la ciutat una ruta basada en la seua obra.

Placa de la Ruta Vicent Andrés Estellés
Placa de la Ruta Vicent Andrés Estellés / Ajuntament de València.

A partir d’ara, la ciutadania podrà acostar-se a l’obra literària del poeta valencià Vicent Andrés Estellés en viu i en directe. L’Ajuntament de València ha comunicat aquest dilluns la creació d’un recorregut per la ciutat que permetrà apropar-se a l’obra de l’autor mitjançant dotze punts senyalitzats amb plaques. En cadascun d’aquests punts es podrà accedir a un títol o a un vers del poeta valencià relacionat específicament amb aquest enclavament gràcies a un codi QR amb una locució del poema feta pel rapsode Vicent Camps i alumnes dels tallers de lectura organitzats pel Gabinet de Normalització Lingüística (GNL) de l’Ajuntament.

Al passatge de la Sang, al cantó del carrer d’En Llop, a prop d’on l’autor va conéixer el seu amor, es testimoniejarà el poema “Els Amants” del Llibre de meravelles. D’altra banda, a la plaça de l’Ajuntament, davant de la casa consistorial, tothom podrà apropar-se al poema “Assumiràs la veu d’un poble”, "el més representatiu de la poesia cívica d’un dels principals renovadors de la poesia contemporània en valencià”, tal com ha ressaltat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, durant la instal·lació d’aquesta placa.

“Aquestes plaques senyalitzaran els llocs de la ciutat de València on Vicent Andrés Estellés va pensar i va crear la seua obra. Gràcies a aquestes plaques, qualsevol ciutadà o ciutadana, o visitant, podrà fer la ruta, conéixer l’obra del poeta i, fins i tot, escoltar alguns dels seus poemes”, ha afegit.

Detalladament, els poemes i els punts de la ruta d’aquest autor seran: “Els amants”, al carrer d’En Llop; “fragment de ‘Teoria i pràctica de la flor natural’”, a la plaça Redona; “Ací”, al carrer Cavallers; “L’ofici”, al carrer Miracle; “Propietats de la pena-Les paraules inconscients”, a la plaça de Sant Lluís Bertran; “Dies”, al carrer de Samaniego’; “Cos mortal”, al Portal de la Valldigna; “No escric èglogues”, a l’església de Sant Joan del Mercat; “Les coses”, a l’avinguda de l’Oest; “Arbres de pols”, a la plaça de Sant Agustí; “Assumiràs la veu d’un poble”, a la plaça de l’Ajuntament, i “Misser Mascó”, al carrer del mateix nom.

El projecte que impulsa l’Ajuntament de València, en reconeixement de la literatura valenciana, es completarà altres rutes dedicades a Marc Granell (guardonat recentment amb el Premi de les Lletres de la Generalitat Valenciana), Maria Beneyto i Carmelina Sánchez-Cutillas, declarada escriptora de l’any 2020 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

També et pot interessar

stats