La pitjor cara de les Fogueres: el vandalisme contra els monuments

Les comissions denuncien una onada de robatoris de ninots i d’agressions a les fogueres, que ni tan sols la vigilància privada aconsegueix frenar

Buit que ha quedat, al costat del ninot del pintor, després que algú furtara un ninot del monument infantil de Foguerer-Carolines
Buit que ha quedat, al costat del ninot del pintor, després que algú furtara un ninot del monument infantil de Foguerer-les Carolines / À Punt NTC

Els integrants infantils de Foguerer-les Carolines es trobaven aquest dimecres amb una desagradable sorpresa en el seu monument: algú els ha furtat un ninot de la seua foguera, guanyadora d’Especial d’enguany. Malauradament, aquest acte vandàlic no és l’únic que han patit els monuments alacantins aquestes festes. La comissió Sagrada Família o la de Doctor Bergez també han patit actes vandàlics durant els últims dies. 

En el cas del monument infantil que Ceballos y Sanabria ha plantat per a Foguerer-les Carolines, han furtat un ninot que estava en la part baixa de la foguera. “Un gosset molt graciós”, apuntava el president de la comissió, Miguel Ángel Olivares a À Punt. 

El lladre va aprofitar que el vigilant de seguretat havia acabat el seu torn i, segons calcula la comissió, entre les huit i mitja i les nou del matí, es va emportar del monument el ninot.

Olivares ha denunciat els fets que, des del seu punt de vista, atempten contra la il·lusió dels més menuts de la foguera i l’esforç de la resta de la comissió per a plantar aquest monument que s’ha coronat com el millor infantil de les Fogueres de 2022. 

Les comissions no podem tindre un vigilant les 24 hores en el monument perquè no passen aquestes coses Miguel Ángel Olivares - President de Foguerer-les Carolines

Aquest robatori no és un fet aïllat. La situació s’ha repetit en les últimes hores en el monument gran de la comissió Sagrada Família. En aquest cas, fins i tot una dona de 42 anys va quedar detinguda per causar danys en alguns ninots per valor de fins a 1.200 euros i intentar pegar foc el monument. 

La comissió Doctor Bergez també ha patit aquestes Fogueres un acte vandàlic. Els representants de les comissions denuncien que aquestes agressions són cada vegada més freqüents.

“No havia passat mai, però enguany s’estan repetint, i les comissions no podem tindre un vigilant les 24 hores en el monument perquè no passen aquestes coses”, lamentava el president de Foguerer-les Carolines. 

També et pot interessar

stats