La pirotècnia Fuegos Artificiales Hermanos Ferrández guanya el concurs de mascletaes de Fogueres

El jurat qualificador els ha atorgat el premi per unanimitat

Fuegos Artificiales Hermanos Ferrández que va disparar el 22 de juny, gana el concurs de mascletaes per unanimitat
Fuegos Artificiales Hermanos Ferrández, que va disparar el 22 de juny, guanya el Concurs de Mascletaes per unanimitat / Ernesto Caparros

Fuegos Artificiales Hermanos Ferrández, de Beniel (Múrcia), ha guanyat el primer premi del 34é Concurs de Mascletà de Fogueres d’Alacant. Els integrants del jurat qualificador, que presideix la regidora de Festes, Cristina Cutanda, ha decidit per unanimitat premiar la mascletà disparada el 22 de juny.

La pirotècnia premiada en el certamen dels castells de focs artificials ha sigut Pirotecnia Ferrández SL, de Redovà (Baix Segura), que va fer el seu espectacle el 26 de juny a la platja del Cocó. El castell va durar 18 minuts i 20 segons, on es van cremar 457,51 quilos NEC.

Cristina Cutanda ha valorat el conjunt de la disparada, tant en les mascletaes com en els castells. "L'increment del pressupost i de la quantia dels premis ha permés que els pirotècnics hagen fet una aposta per incrementar la qualitat i la innovació a l'hora de preparar cadascuna de les sessions", ha puntualitzat l'edil.

El pressupost de cada mascletà ha passat de 6.000 euros de l'any passat a 8.500 d'aquest any. A Hermanos Ferrández se li suma aquesta quantitat, a més de mil euros del premi en metàl·lic. Pel que respecta als castells, si el 2022 estaven pressupostats en 18.000 euros cadascun, enguany han passat a 19.000 euros i la quantitat en metàl·lic assignada per a la guanyadora, Pirotecnia Ferrández, és de 2.000 euros.

També et pot interessar

stats