PhotoAlicante converteix les imatges en protagonistes d’Alacant les pròximes setmanes

El festival internacional comença amb una quinzena d’exposicions, tres activitats i dos noves convocatòries

Imatge que il·lustra el cartell anunciador de Photoalicante, el festival fotogràfic que comença este divendres a Alacant
Imatge que il·lustra el cartell anunciador de PhotoAlicante, el festival fotogràfic que comença este divendres a Alacant / Europa Press

Trossets de realitat captats pels objectius de les càmeres per a evidenciar els nous models de comunicar i relacionar-se amb la fotografia. És el fil conductor dels centenars de fotografies que, des d’este divendres, vorem a Alacant, que acull una nova edició de PhotoAlicante, el festival internacional de fotografia convertit en referent ja a Espanya.

Una quinzena d’exposicions en diferents punts de la ciutat i de la província, tres activitats i dos noves convocatòries integren el programa d’esta edició, que du per lema "Camins imaginaris", i pretén mostrar els nous models d’establir relacions amb les imatges.

Tots els projectes d'enguany conformen este "univers tan ampli" capaç d'englobar perspectives diverses com la memòria, la identitat i les arrels, segons ha informat l'organització i l'Ajuntament d'Alacant.

La regidora de Cultura d'Alacant, Nayma Beldjilali, ha ressaltat que el certamen "s'ha convertit per mèrits propis en un referent en l'àmbit nacional". "És un esdeveniment que, des de fa uns anys, ha ampliat fronteres i ens permet gaudir de la fotografia contemporània de més alt nivell", ha apuntat.

La festa inaugural serà este dissabte a les 12:30 hores al centre cultural Les Cigarreres, i coincidirà amb la inauguració de les tres exposicions a càrrec del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Hi trobem l'exposició individual “Instant Fossils” i “Les flors moren dos voltes” de Cristóbal Ascencio; l'exposició col·lectiva “Les altres que m'habiten” de les artistes emergents Inés Pérez, Nerea Torregrosa, Sandra Pomares i Carmen Antón; i la mostra col·lectiva “Un espai inesperat” de Diego Waisman, Mawatres, Juan Carlos Castro i Francisco Martínez, amb l'aliança del Museu d'Art Contemporani Doral de Miami. En el recorregut d'estes tres exposicions, l'artista Laura Soler presentarà la performance titulada (no)exposició a La Caja Negra de Les Cigarreres.

La inauguració també inclourà la projecció dels trenta projectes fotogràfics seleccionats de la nova convocatòria “Llum al mur”. Esta projecció de les imatges guanyadores podrà continuar visitant-se durant tot el mes de maig, també a Les Cigarreres d'Alacant.

La segona nova convocatòria presentada enguany en PhotoAlicante és "Col·lecció", amb la qual es destinaran 1.000 euros per a l'adquisició d'obra fotogràfica.

El recorregut de les exposicions continua a la província d'Alacant amb noms com Conchi Rodríguez i "Round 2" a la Casa de Cultura del Campello. És un projecte de moda i fotografia que reflexiona sobre les segones oportunitats.

A més, Gema Borrás i “La naturalesa oculta”, al Museu de la Universitat d'Alacant és una mostra que parla de la família i l'herència, en una clara distinció amb la part científica; o les fotografies de Noemí Pérez i Andrea Alborch, les obres de les quals s'exposaran pròximament al Centre 14 d'Alacant.

A estos noms se suma el de l'associació d'Escriptors de Llums de la Universitat d'Alacant, juntament amb “Espacios imaginados” a la seu de la Universitat d'Alacant, a més de l'exposició "Work in progress" de l’alumnat de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant, que podrà visitar-se en este mateix espai.

La Vila Joiosa i Elx

D'altra banda, enguany PhotoAlicante arriba a la Vila Joiosa amb l'exposició “Quasi allí” de Tatiana Gutiérrez a l'Espai Bigueta. "La Valona", una mostra fotogràfica sobre fotoperiodisme espanyol del primer grup d'investigació Fototrans, s'estén fins al mes de setembre al nou centre de cultura contemporània de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Colita, Pilar Aymerich i Guillermo Armengol són alguns dels autors que conformen esta exposició.

Finalment, en esta onzena edició es realitzarà, en primer lloc, un taller sobre les noves estratègies digitals de creació fotogràfica impartit per Cristóbal Ascencio divendres i dissabte al centre cultural Les Cigarreres d'Alacant. A més, s'oferiran activitats com Photobook, organitzades per l'associació d'Escriptors de Llums de la Universitat d'Alacant al Museu d'Art Contemporani d'Alacant el 7 de maig. Finalment, hi haurà una Photomaraton a l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant el 25 de maig.

També et pot interessar

stats