L'estudiant valenciana Carolina Ordóñez, premi de fotografia filosòfica d'Espanya

La imatge reflexiona sobre l'abús de les tecnologies i el consumisme

La foto guanyadora del premi de fotografia filosòfica d'Espanya / À Punt NTC

Carolina Ordóñez és la jove valenciana que enguany ha guanyat el premi de fotografia filosòfica d'Espanya. La imatge guanyadora pretén reflexionar sobre l'oci de la societat i si val la pena invertir el temps en qüestions com l'abús de les tecnologies i el consumisme.

"Vaig investigar els tipus d'oci i els vaig classificar en passius i actius", ha explicat la guardonada, estudiant de primer de batxillerat de l'institut de Puçol (Horta Nord). "Val la pena ser tan dependents del consum com de les tecnologies hui dia?", es planteja. La pregunta i la manera de plantejar-la ha captivat el jurat de les Olimpíades Filosòfiques d'Espanya. La reflexió sobre quin tipus d'oci tria la societat, i si està literalment penjada de l'oci passiu, ha calat primer entre el jurat autonòmic per a després arrasar entre el públic i els avaluadors que puntuaven els diferents treballs d'àmbit estatal. 

"Personalment, no m'ho esperava, però vaig notar molt de suport quan vaig presentar la foto", ha reconegut la guanyadora. A més, ha recalcat, "tot el món sap que inverteix molt de temps comprant o en el telèfon mòbil".

La professora i cap de departament de Filosofia del centre, Beatriz González, ha explicat que el concurs fomenta "la reflexió a través de l'art i connecta amb problemes actuals".

També et pot interessar

stats