Obres de setanta autors protagonitzen l'exposició fotogràfica "Visions expandides"

La mostra de CaixaForum ofereix noranta treballs d'artistes com ara els fotògrafs Katinka Bock o Man Ray

Caixafòrum València exposa noranta obres de setanta autors diferents / À Punt NTC

L'espai CaixaForum de València exposa noranta obres del fons fotogràfic del Centre Pompidou de París. No hi ha orde cronològic, només diàleg entre formes d'entendre la fotografia com a experiment artístic. La vocació expositiva d'esta mostra és la de l'exhibició de peces de setanta autors.

Fotògrafs com Katinka Bock o Man Ray, provinents de disciplines diverses, experimenten amb la fotografia des d'un punt de vista científic i proven amb una nova gramàtica visual. Així, la fotografia experimental arriba a punts creatius inèdits. 

Julie Jones, comissària de l'exposició, explica que hi ha un reviscolament del sistema Polaroid que coexisteix amb els treballs digitals. Un futur en el qual hi ha un factor protagonista: la intel·ligència artificial, també present entre les obres exposades. Des del fotograma, la foto sense càmera a la feta per mòbil, a un món d'invencions a base de manipulació i òptiques diferents, l'exposició arreplega instantànies que, gràcies a la tècnica, esdevenen art abstracte o composició digital.

Però també hi ha espai per a fotos analògiques a partir de l'ús de la llum, emulsions que fan creure en el moviment o revelats que reforcen la captació de la imatge. Reproduccions que s'acosten a la realitat, o rèpliques l'alteren a conveniència.

També et pot interessar

stats