Oviedo deixa Alacant i Castelló de la Plana sense la distinció de Capital Espanyola de la Gastronomia 2024
El títol distingeix la ciutat que més destaca en la promoció de la cuina com un dels principals atractius per al turisme a Espanya
Oviedo ha sigut triada Capital Espanyola de la Gastronomia 2024, una distinció a la qual aspiraven també Alacant, Castelló de la Plana i Antequera (Màlaga) i que ha sigut donada a conéixer aquest dijous a Madrid. La capital d’Astúries donarà el relleu així el pròxim 1 de gener a Conca, que ha sigut capital gastronòmica espanyola enguany.
El títol de Capital Espanyola de la Gastronomia, creat en 2012 amb la finalitat d'afavorir el turisme a través de la cuina, està organitzat per la Federació Espanyola de Periodistes de Turisme, en col·laboració amb l'Associació d'Hostaleria d'Espanya, i distingeix la ciutat que més ha destacat en la promoció, a escala nacional i internacional, de la gastronomia com un dels principals atractius per al turisme a Espanya.
Una distinció que ja han disfrutat Logronyo (2012), Burgos (2013), Vitòria (2014), Càceres (2015), Toledo (2016), Huelva (2017), Lleó(2018), Almeria (2019), Múrcia (2020/21), Sanlúcar de Barrameda (2022) i Conca (2023).