Oltra aposta per Tanxugueiras com a candidata a guanyar el Benidorm Fest

La portaveu del Consell considera que és important que vaja a Eurovisió una llengua cooficial, ja que canten en gallec, i afirma que és un grup que "connecta atàvicament moltes cultures europees"

El grup, Tanxugueiras, un de les finalistes del Benidorm Fest al costat de Rayden, Blanca Paloma, Chanel, Rigoberta Bandini, Varry Brava, Xeinn y Gonzalo Hermida
El grup Tanxugueiras en el Benidorm Fest / Efe

El debat musical sobre la cançó candidata a guanyar el Benidorm Fest ha arribat al Consell. La vicepresidenta Mónica Oltra s'ha banyat i ha dit que la seua candidata és Tanxugueiras.

Oltra afirma que "són unes dones molt potents en l'escenari", que li agrada molt la seua música "que connecta atàvicament moltes cultures europees" i que han modernitzat molt bé la cançó tradicional, "és local, però també global". A més, diu que canten en gallec i la portaveu del Consell considera important que vaja a Eurovisió una llengua cooficial.

Aquest dissabte, del Benidorm Fest eixirà la candidatura espanyola per a Eurovisió. I sembla que els favorits són Rigoberta Bandini i Tanxungueiras, que es presenten amb un missatge reivindicatiu, que ja ha transcendit internacionalment. Feminisme i maternitat versus identitat cultural de les gallegues.

Un cant feminista amb què Rigoberta Bandini vol fer homenatge a les dones, a les cures, al seu cos i a la maternitat. Lletra i posada en escena transgressores, diu, per a tombar censures i reivindicar el pit com a símbol d'humanitat, vida i bellesa lliure d'hipersexualitació.

Amb el suport del jurat i el públic es va emportar la primera posició de la segona semifinal. Tanxugueiras són les altres favorites amb quatre milions de visualitzacions en YouTube de la cançó "Terra", abans que començara el certamen.

Aquest trio de gallegues havien quedat excloses amb el vot del jurat, però el públic les va portar a la final. Fusió de folk i música electrònica per a llançar un missatge identitari i cultural lliure de fronteres. Seria la primera vegada que ens representaria una cançó en una de les llengües cooficials.

En total huit candidatures que es disputaran el passatge cap a Torí de la gala d'Eurovisió: Tanxugueiras, Rayden, Blanca Paloma, Chanel, Rigoberta Bandini, Varry Brava, Xeinn i Gonzalo Hermida.

També et pot interessar

stats