Obres de 20 artistes de tot l’estat en la 14a Biennal Martínez Guerricabeitia

"Naufragis" és el lema d’aquesta mostra d’art contemporani, crític i compromés, que convida a la reflexió al Museu de la Ciutat de València.

L'obra d' Enrique Marty és una de les 20 obres seleccionades per a participar en esta edició
L'obra d' Enrique Marty és una de les 20 obres seleccionades per a participar en esta edició / Patronat Martínez Guerricabeitia.

Amb el lema "Naufragis", la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, òrgan gestor de la col·lecció d’art contemporani de la Universitat de València, celebra la 14a edició de la seua biennal. L’exposició, amb un recorregut de quasi 30 anys, torna al Museu de la Ciutat, un espai que va acollir aquesta aposta per l’art jove contemporani en cinc de les seues edicions anteriors —de la 7a a l’11a— i on es podrà visitar fins el 22 de març del 2020.

S'hi exhibeixen una vintena d’obres de 20 artistes procedents de tot l’estat espanyol, entre les quals hi haurà una o diverses guanyadores que enriquiran la col·lecció d’art contemporani de la Universitat de València. L’exposició es completarà, a més, amb la projecció del cicle de cinema "Naufragis. Imatges per a la reflexió", a càrrec de La Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura, que tindrà lloc a la Sala Berlanga, a l’edifici Rialto (plaça de l'Ajuntament 17), el pròxim mes de febrer.

En la 14a Biennal Martínez Guerricabeitia, que té com a comissari José Pedro Martínez, cada artista aborda des de la seua perspectiva i enfocament personal la idea dels naufragis d’ideologies, projectes materials i immaterials, iniciatives polítiques, econòmiques i socials, a diferents escales geogràfiques i humanes, optant per una àmplia varietat de tècniques i suports per a plasmar la seua particular visió.

30 anys d’història del Patronat (1989-2019)

La generositat de Jesús Martínez Guerricabeitia i el seu convenciment que la cultura ha de ser accessible per a tothom va fer que es desprenguera del seu llegat i el donara a les institucions públiques valencianes per tal de posar-lo a disposició de les joves generacions, del coneixement i de l’ensenyament.

El Patronat Martínez Guerricabeitia, creat el 1989, celebra enguany el seu 30é aniversari. Precisament, per aquesta generositat de l’empresari, col·leccionista i mecenes valencià, la família va fundar el patronat dins de la Fundació General de la Universitat de València, amb la finalitat de fomentar i difondre les arts plàstiques contemporànies i incrementar el patrimoni artístic de la institució acadèmica, una tasca que fa possible la Biennal Martínez Guerricabeitia i que enguany arriba a la seua catorzena edició.

També et pot interessar

stats